Álomba illő gardróbok, amikbe te is rögtön bepakolnál

Írta: ,

Miután a Szex és New York végigsöpört a világon, mindenki legalább akkora (és persze olyan) gardróbra vágyik, mint amilyet Carrie Bradshaw is birtokolt a sorozatban. Te egyelőre a kivételt erősíted és megelégszel a szekrényeddel? Nos, az alábbi álomszerű gardróbok láttán biztos meggondolod magad!

Aprócska sarok a tetőtérben Kép forrása: Bloglovin.com

1/5 Aprócska sarok a tetőtérben

Ismét rá kell cáfolnunk, hogy a tetőtérben képtelenség látványos megoldásokkal előrukkolni a tér szűkössége miatt.

Tény, hogy kellő átgondoltság és tervezés szükséges ahhoz, hogy az összes alternatívát meg tudd valósítani, de ha a fantáziád a helyén van, akkor akár ilyen látványos gardróbra is szert tehetsz.

Amellett, hogy az összes ruhád, cipőd és kiegészítőd egy helyen lehet, még egy fésülködő asztalt is beállíthatsz magadnak, ahol megejtheted a végső simításokat.

Ebben a gardróbban nincs kihasználatlan felület, a fal szabad részeit vagy fiókokkal, vagy polcokkal borították.

És mindehhez elég egy néhány négyzetméterre épülő zug a tetőtér egyik sarkában!

A fiókokból nem lehet elég Kép forrása: notapaperhouse.com

2/5 A fiókokból nem lehet elég

Ez a gardrób már valóban meseszerű, és nem is sokan engedhetik meg maguknak, hogy egy teljes szobát feláldozzanak a cél érdekében.

Ha te azon szerencsések táborát erősíted, akiknek  erre mégis van lehetősége, akkor íme, itt van számodra egy tökéletes inspiráció!

Az ablak nélküli helyiséget érdemes világos alapszínekre építened, és mint láthatod, fiókból nem tervezhetsz eleget – főleg akkor nem, ha többen használjátok a gardróbot.

A nyitott polcok segítik a tájékozódást, és az is garantált, hogy több figyelmet fogsz fordítani a hajtogatásra és a rendszerezésre, hiszen a rumlit nem tudod elrejteni.

A kihúzható, két szekrény közé beépíthető polcok, továbbá a plafonig érő fakkok lehetőséget kínálnak arra, hogy még a legapróbb zugokat is hasznos területté változtasd.

 

3/5 A falat is birtokba veheted

Nem csupán a helykihasználás, hanem a látvány és áttekinthetőség miatt is jó ötlet, ha birtokba veszed a falat.

A cipők felsorakoztatásához például kifejezetten ötletes – és olcsóbb – megoldás, ha felszerelsz néhány törölközőtartót. Mindössze arra kell figyelned, hogy az összes cipőd talpa teljesen tiszta legyen, vagy válassz olyan hátlapot, amit nedves ronggyal le tudsz törölni.

Ebben a gardróbban a nyitottság érzetét tovább erősíti, hogy nem zárt szekrényben, hanem egyszerűen csak a merevítőn lógnak a ruhák.

Ez a lehetőség szintén kedvező áron megvalósítható, és nem csak külön szobában hívhatod életre, hiszen a különféle mozgatható ruhatartókat akár a legapróbb hálószobában is bevetheted.

A szekrény nem foglalja a helyet, a ruháid könnyen áttekinthetőek, takarításnál és vendégek érkezésénél pedig akárhova áttolhatod a teljes szettet.

 

Függönnyel is elrejtheted Kép forrása: Curbly.com

4/5 Függönnyel is elrejtheted

Szintén a kedvező árat biztosítja – mégpedig nem túl nagy alapterületen – az alábbi megoldás, ami az előbbi gardróbhoz hasonló elven készült.

Itt szintén teljes a térkihasználás, a polcrendszerre építő gardróbot az egymáshoz illő rekeszek teszik harmonikussá és praktikussá.

Az alul található fiókok éppúgy nélkülözhetetlenek, mint a nem túl széles, de mégis alapvető akasztók.

Ennek a gardróbnak jelentős előnye, hogy teljesen egyedileg oszthatod el a funkciókat, amiket akár utólag is variálhatsz a mozgatható elemeknek köszönhetően.

A függönyt érintő praktikum ugyancsak megkérdőjelezhetetlen: jóval olcsóbb ez a térelválasztó, mint a tükrös szekrényajtó, ráadásul az egészen aprócska hálókban is könnyedén bevetheted.  

Ha a kevésnél is kevesebb a helyed Kép forrása: tumblr, tinaslounge

5/5 Ha a kevésnél is kevesebb a helyed

Nem véletlenül hívjuk a méretes beépített szekrényeket gardróbszekrényeknek, ezek a berendezési tárgyak tökéletesen megvalósítják a rájuk bízott funkciókat.

Bár nem feltétlenül olcsók, maximálisan kihasználhatod segítségükkel a teret, ezért a legkisebb szobákban is alkalmazhatod őket.

A gardróbszekrényeknek emellett van még egy nagy előnyük: részben, vagy egészben, de mindig tükör borítja a felszínüket.

Ez óriási pozitívum a készülődés során, de a térnagyító hatás sem elhanyagolható.

Egy ilyen szekrényben nem csak kényelmesen elfér az összes ruhád, hanem a teret is nagyítja, ami létfontosságú, ha az alapterület nem éppen méretes.

Tipp: a szoba átalakítása előtt nézd meg a klasszikus méreteket, így sokkal olcsóbban megúszhatod a beruházást, hiszen nem kell egyedi darabot terveztetned.