Albérletet keresel? 5 tipp, hogy gyorsabban találd meg az igazit

Zabolai Margit
Írta: ,

Az ősz elején mindig beindul a harc az albérletpiacon, és a jelenlegi gazdasági helyzetben különösen nehéz dolog hozzájutni az ideális bérleményhez. Tippjeinkkel segíteni próbálunk, hogy legalább a saját dolgodat ne nehezítsd keresgélés közben.

Pénz, pénz, pénz

Bármilyen fájdalmas dolog is szembenézni vele, egy albérlet kiválasztásakor az anyagiak jelentik az egyik legfontosabb szempontot.

Jó, ha előre leülsz, és pontosan kiszámolod, mekkora kerettel tudsz gazdálkodni, majd ehhez tartod is magadat.

Bármennyire is vonzó egy albérlet, ha a keret fölött van, még csak egy kicsivel is, ne vesztegesd az idődet a telefonálgatásra és a látogatásra.

Tartsd észben, hogy oka volt annak, hogy itt húztad meg a határt, a fölösleges körök futásával pedig nem csak időt vesztegetsz, a szívedet is fájdítod.

Helyszín Kép forrása: flickr.com

Sokan húznak egy kört a munkahelyükkel vagy iskolájukkal a középpontban, és ezen belül próbálnak lakást találni.

Pedig nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás az ideális helyszín felderítésére.

Lehet, hogy légvonalban egy lakás közelebb van ugyan a megjelölt ponthoz, de ha éppen nem áll meg előtte a busz vagy a villamos, tovább tarthat bejutni.

Különösen, ha szűkösebbek a kereteid, érdemes a nagyobb közlekedési vonalak mentén, de kicsit kintebb keresgélni - így még az is lehet, hogy olcsóbban találsz olyan albérletet, ahonnan ugyanannyi, vagy akár rövidebb idő alatt beérhetsz a munkába vagy az iskolába.