5 alapvető lakberendezési szabály, amiről a legtöbben megfeledkeznek

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:

Az otthonodat úgy rendezed be, ahogyan az neked jól esik – ez az első számú szabály. A lakberendezők azonban ismernek még néhányat, amit legalábbis érdemes megfontolni, mert sokat segíthetnek, hogy olyan legyen a végeredmény, amilyet elképzeltél.

Különösen a nagyobb terek berendezésekor fordul elő, de egy kisebb lakásban is megtörténhet, hogy valaki csak úgy szétszórja a neki tetsző tárgyakat és díszítőelemeket.

Sokkal egységesebb, átgondoltabb lesz azonban a benyomás, ha kiválasztasz egy fókuszpontot, és ide csoportosítod a „látnivalókat”.

Persze, kisebb érdekességek kerülhetnek bárhová a szobában, de ha hangsúlyos berendezési tárgyak foglalnak helyet minden sarokban, a szoba zsúfolt, rendezetlen, vagy akár nyomasztó benyomást is kelthet.

Az világos, hogy a természetes fény jó, és az is, hogy bizonyos helyeken – például a konyhapultnál, vagy az olvasósarokban – gondoskodni kell a megfelelően erős világításról.

Sokan azonban elfelejtik, hogy például egy kellemes beszélgetéshez kifejezetten a finom, meleg, sárgás fények passzolnak, ezért érdemes olyan világítótestekről is gondoskodni, amelyek nem túl erős fényt adnak.

A világítás megtervezésekor vedd figyelembe azt is, hogy az otthonod természetes megvilágítása napközben változik, ezért lehet, hogy bizonyos pontokon többféle fényopcióra is szükséged lehet.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba