A tudósok szerint 5 dolognak kell lennie egy boldog otthonban

Kovács Andrea
Írta: ,
A tudósok szerint 5 dolognak kell lennie egy boldog otthonban

A környezetünk hatással van a kedvünkre, teljesítményünkre, de még a kreativitásunkra is. Nem véletlen, hogy komoly irodalma van annak, hogyan érdemes berendezni egy munkahelyet. A szakértők szerint azonban legalább ilyen fontos, hogy az otthonodat is boldog hellyé tedd, ehhez pedig az alábbiakra mindenképpen szükséged van.

Színek Kép forrása: unsplash

A színeknek minden kétséget kizáróan hatása van a hangulatunkra, ezt számos vizsgálat igazolta már.

A pozitív gondolkodást és a jó kedvet minden árnyalat közül leginkább a sárga segíti elő, de azért óva intenénk attól, hogy egy egész szobát erre az intenzív színre fess!

A túl erős színek túl nagy felületen ugyanis nyomasztó hatást is kelthetnek, ilyen környezetben lehetetlen pihenni, lazítani.

Inkább a kiegészítőkön, kisebb felületeken jelenítsd meg a vidám színeket, így tényleg azt a hatást érheted el, amelyiket szeretnéd.

Könyvek Kép forrása: unsplash

Lehet, hogy meglep, de a szakértők szerint egy boldog otthonban biztosan vannak könyvek is.

Az olvasás lehetőségének megteremtése kulcsfontosságú, és sajnos a számítógépen, laptopon vagy telefonon olvasgatni nem ugyanazt a hatást eredményezi, mint papíron.

A képernyő rezgése ugyanis állandó stimulációt jelent az agynak, ellenben a papírról való olvasás során egészen másként kezdenek mutatni az agyhullámok, lelassul a szívverés, megnyugszanak a gondolatok.

Nem véletlen, hogy ha olvasás után fekszel le, sokkal nyugodtabban és mélyebben alszol, mintha a telefonodat nyomogatod az ágyban.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv