A színek ereje: így válaszd ki, milyenre fesd a szobák falait

Kerekes Vivien
Írta: ,
A színek ereje: így válaszd ki, milyenre fesd a szobák falait

Kép forrása: heygents.com.au

Vannak, akik a lakás falait jobb szeretik egységesen egy színűre festeni, míg mások szívesen kombinálják az árnyalatokat, és hol kékkel, hol pirossal mázolják ki a szobákat. Mivel egészen más érzelmi hatást fejt ki ránk a sárga, és megint mást a zöld, érdemes kicsit utánajárni, melyiket hova érdemes választani. Mi segítünk!

Hálószoba Kép forrása: ruemag.com

A hálószoba az a hely a lakásban, ahol a legnagyobb szükségünk van a nyugalomra és pihenésre.

Épp ezért sosem szabad erős színeket választanunk erre a falra: például a pirosat, az élénk rózsaszínt, és a feketét inkább felejtsük el.

Felmérések alapján a legjobb választás a kék, ugyanis azok az emberek, akik ilyen árnyalatú szobában alszanak, bizonyítottan nyugodtabban pihennek éjjelente, és kiegyensúlyozottabban ébrednek fel.

Ami pedig a bútorok színét illeti, a legjobb választás, ha szürke, sötétlila és fekete, hiszen ezek tökéletes egyensúlyt teremtenek a fallal.

Tanuló/dolgozó szoba Kép forrása: feelitcool.stfi.re

Akik otthonról dolgoznak, pontosan tudják, milyen nehéz megtalálni a lakásnak azon pontját, ahol a leginkább lehet koncentrálni a feladatokra.

A diákok pedig jól ismerik ugyanezt a helyzetet, ha éppen tanulásról van szó, és minden apróság elvonja a figyelmüket. Ha a lakásban van egy szoba, ahová szeretsz elhúzodni a munkád miatt, válaszd neki a zöldet!

Kutatások bizonyítják, hogy ez a szín segíti a kreatív gondolatok megszületését és a mélyebb gondolkodást, különösen, ha a bútorok fehérek, égszínkékek vagy bordóbb árnyalatúak.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!