A méltatlanul mellőzött fehér: ilyen gyönyörű lehet a konyhában

Zabolai Margit
Írta: ,

Amikor lakberendezésről van szó, mintha kényszeresen mindenből színeset választanánk, pedig a fehérről régen megdőlt az a tévhit, hogy túl steril vagy unalmas lenne. A méltatlanul mellőzött szín szerencsére kezd visszatérni a divatba, és hogy ezt mi is elősegítsük egy kicsit, mutatunk néhány példát arra, milyen remekül mutathat a konyhádban ez a tiszta szín.

Mindig klasszikus Kép forrása: subwaytileoutlet.com

A fehér szín mindig elegáns választás, ezekkel a szürke metro csempékkel pedig egyszerre kelt klasszikus vidéki és modern nagyvárosi hangulatot.

A szürke márványból készült munkapult szerintünk jobban mutatna fehér kőből, vagy akár fából is, de aki szeretne még egy kis eleganciát csempészni az egyébként is impozáns fehér konyhabútor mellé, annak ez jó választás lehet.

Gyönyörű vintage Kép forrása: hometalk.com

A vintage stílusú konyháktól sokan azért tartanak, mert vagy túl komolytalannak tűnnek a pasztell színekkel, vagy éppen ellenkezőleg, nyomasztónak hatnak a sötét, nehéz fával.

Különösen igaz ez, ha egy nagyobb méretű konyhát kell berendezned, azaz a lakás nagy részét foglalja el a konyhabútor.

A fehér ilyenkor is ideális választás, mert megőrzi a vintage hangulatát, mégis könnyű, levegős hangulatot teremt, nem lesz olyan súlyos hatása, mint például egy pácolt tölgy színű berendezésnek.