A méltatlanul mellőzött fehér: ilyen gyönyörű lehet a konyhában

Írta: ,

Amikor lakberendezésről van szó, mintha kényszeresen mindenből színeset választanánk, pedig a fehérről régen megdőlt az a tévhit, hogy túl steril vagy unalmas lenne. A méltatlanul mellőzött szín szerencsére kezd visszatérni a divatba, és hogy ezt mi is elősegítsük egy kicsit, mutatunk néhány példát arra, milyen remekül mutathat a konyhádban ez a tiszta szín.

Mindig klasszikus Kép forrása: subwaytileoutlet.com

1/5 Mindig klasszikus

A fehér szín mindig elegáns választás, ezekkel a szürke metro csempékkel pedig egyszerre kelt klasszikus vidéki és modern nagyvárosi hangulatot.

A szürke márványból készült munkapult szerintünk jobban mutatna fehér kőből, vagy akár fából is, de aki szeretne még egy kis eleganciát csempészni az egyébként is impozáns fehér konyhabútor mellé, annak ez jó választás lehet.

Gyönyörű vintage Kép forrása: hometalk.com

2/5 Gyönyörű vintage

A vintage stílusú konyháktól sokan azért tartanak, mert vagy túl komolytalannak tűnnek a pasztell színekkel, vagy éppen ellenkezőleg, nyomasztónak hatnak a sötét, nehéz fával.

Különösen igaz ez, ha egy nagyobb méretű konyhát kell berendezned, azaz a lakás nagy részét foglalja el a konyhabútor.

A fehér ilyenkor is ideális választás, mert megőrzi a vintage hangulatát, mégis könnyű, levegős hangulatot teremt, nem lesz olyan súlyos hatása, mint például egy pácolt tölgy színű berendezésnek.

Könnyed hatás Kép forrása: popsugar.com

3/5 Könnyed hatás

A fehérben az a jó, hogy a világos szín eleve olyan érzést kelt, amit mindenki szeret, mindenki jól érzi magát benne, ezért már nincs is szükség különösebben drága kiegészítőkre vagy trükkökre az otthonos hangulat megteremtéséhez.

A nyers fa színe azonban mindig jó választás a fehér mellé, mert egy kis melegséget, természetességet visz a konyhába, miközben szintén nagyon könnyű, naturális hatást kelt.

A modernnel kevert finom retro és a friss virágok együtt azt eredményezik, hogy ez a konyha úgy néz ki, mintha minden különösebb erőlködés vagy fejtörés nélkül válogatta volna valaki össze a hozzávalóit, az eredmény pedig remekül sikerült.

Kicsiben is nagy Kép forrása: buzzfeed.com

4/5 Kicsiben is nagy

Még mielőtt valaki azt mondaná, hogy persze, könnyű egy hatalmas házban mutatós konyhát kialakítani, mutatunk egy apró helyiséget is, amiben mégis stílusos fehér konyha kapott helyet.

A fehér burkolatnak és a fehér ajtóknak köszönhetően ez a konyha sokkal nagyobbnak látszik, mint amekkora, az ablakon beszűrődő fény pedig a világos felületeknek köszönhetően még intenzívebbnek hat.

Mivel itt nincs sok különböző színfolt, feltűnő dekoráció vagy kiegészítő, ami megtörné a teret vagy megzavarná a tekintetedet, így ez a kis helyiség egész kellemes méretűnek hat.

 Színekkel társítva Kép forrása: carlaaston.com

5/5 Színekkel társítva

A fehér egy szintén nem elhanyagolható tulajdonsága, hogy remek hátteret biztosít a színeknek.

Ezek előtt a nagy ablakok előtt szinte vétek lett volna valamilyen sötétebb színnel megtörni a teret, vagy tompítani a világosságot. 

A fehér falakkal és konyhabútorokkal azonban tökéletes harmóniát alkotnak a sötétzöldre festett székek, amik így egy kis játékosságot csempésznek a letisztult berendezés közé.

A nyitott polcokon elhelyezett színes dobozok, konzervek, könyvek sem keltenének ilyen jó összhatást, ha nem egy fehér szekrény ölelné körbe őket.