A legszebb otthoni dolgozósarkok

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Egyre több olyan munkakör akad, amit messze nem csak egy unalmas irodában, az otthonunktól távol űzhetünk. A dolgozósarkot mindazonáltal a saját lakásunkban is érdemes gondosan kiaknáznunk, hiszen egyáltalán nem mindegy, milyen munkakörülményeket biztosítunk saját magunknak.

Nem mindenkinek elegendő csupán a laptopja ahhoz, hogy otthonról végezhesse a munkáját, egyeseknek méretes munkafelületre van szükségük.

Számukra ideális választás ez az elrendezés, hiszen a számítógépnél végzett feladatokat külön felületre tudják koncentrálni, ám mégsem kell teljesen elválasztaniuk a szabad kézzel lebonyolított munkáktól.


Unod a munkahelyed? Így lehet csodás irodád otthon


Az ilyen megoldás azoknak is megfelelő lehet, akik szívesen birtokolnak nagyobb munkafelületet, és inkább uralják a káoszt, semmint gyakran rendet raknak.

Az egyszerű, hagyományos és kisméretű dolgozósarok a valóságban azoknak lehet ideális, akik csak a laptopjukkal munkálkodnak, ők boldogulhatnak a polcok és a fiókok segítségével.

Mindenki másnak érdemes legalább egyméteres extra munkalappal számolnia.

Nem csupán vízszintesen terjeszkedhetünk, ha új munkafelületre szeretnénk szert tenni, erre a célra ideális lehet az asztal melletti fal is.

Amellett, hogy könnyedén beboríthatjuk polcokkal, esetleg egy szekrényt is állíthatunk elé, felhasználhatjuk inspirációs falként.

Lefesthetjük táblafestékkel, de akár parafával is bevonhatjuk, így mindig az aktuális munkáinkhoz igazíthatjuk a tartalmát.

Ennek a megoldásnak a miniatűr változatát mindenki beiktathatja az otthonába, hiszen az egészen kisméretű tábláktól a valóban hatalmas darabokig válogathatunk a papírboltokban.

A mágneses vagy parafatáblákat az asztalunk felett is rögzíthetjük, s bár az előbbi példánál jóval kisebb felületen, de segítségükkel ugyanazt a célt szolgálhatjuk (ráadásul könnyen mozgatható formában).