A legszebb őszi dekorációk dísztökökből

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Az őszi szezon egyik leghagyományosabb jelképe a dísztök, amit manapság számtalan típusban, formában és méretben beszerezhetsz. Ennek a változatosságnak köszönhetően a dekorációs lehetőségek egy új dimenziója nyílhat meg előtted is. Íme a kedvenc inspirációink!

Ebben a dekorációban az a legjobb, hogy nincs szükség hozzá kézügyességre, csupán némi szépérzékre.

Vásárolj legalább három tököt, ahogy a képen is láthatod, eltérő méretekben. Ezután állítsd össze a dísz alapját: hóember formában halmozd egymásra a tököket, tehát alulra kerüljön a legnagyobb.

Ha nem tartanak biztosan, ingatagnak tűnnek, érdemes őket kicsit megfaragnod, összeillesztened, úgy garantáltan a helyükön maradnak majd.

Ezután jön a díszítés, ami teljes egészében a fantáziád függvénye. Amennyiben hasonló eredményre vágysz, őszi levekre, bogyós ágakra és széles szalagokra lesz szükséged.

Ezeket egyszerűen tűzd a rétegek közé – nem baj, ha kicsit össze-vissza állnak, sőt – és már el is készült a csodaszép tökös díszed.

Amennyire színes és bohókás volt az előbbi dekor, a következő annál egyszerűbb és letisztultabb.

Ennél a tökös dísznél a halvány barnák, pasztelles színek dominálnak, ám ez mit sem von le aktualitásából és szépségéből.

Szerencsére ezt a díszt is nagyon könnyen elkészítheted: válassz egy méretesebb tököt, olyat, ami biztosan „áll”, és nem dől el.

Vájd ki a felső, középső részét, majd rejts el benne egy konzervet.

Ezután szárított virágokkal, buzogányokkal, búzakalászokkal és mákgubókkal töltsd meg, majd rendezd el őket ízlésesen.

Természetesen bármilyen más őszi alapanyagot is felhasználhatsz a célra, egész nyugodtan készíthetsz színes csokrot is üdítő árnyalatok segítségével.