A legszebb nyári asztalterítékek pofonegyszerű kivitelezésben

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Nyáron talán minden korábbinál több figyelmet fordítasz a családdal, barátokkal eltöltött étkezésekre, és ilyenkor általában még időd is juthat arra, hogy meghívd szeretteidet egy vacsorára. Na de milyen legyen az ámulatba ejtő teríték?

Természet ihlette sárga Kép forrása: blog.etsy.com

A sárga az egyik legjobb szín nyárra, hiszen frissítő, inspiráló, élénkítő, ráadásul még az étvágyra is jó hatással van. Bátran válaszd a terítékhez is, bármilyen apróbb, vagy éppen feltűnőbb dísz formájában tökéletesen fog mutatni

A sárga további előnye, hogy könnyen kombinálhatod más árnyalatokkal, ahogy illik a fehérhez, úgy passzol a zöldhöz, vagy éppen a piroshoz. Ennél az inspirációnál a fehér mellett a természetes natúr színekkel, a barnás árnyalatokkal kombinálták a sárgát, és ezzel párosítva ugyancsak tökéletesen fest.

Az ilyen borongósabb alapszínek mellé mindenképpen társíts te is valamilyen élénk tónust, különben könnyen lehangoló lehet a végeredmény. De így, az üdítő sárgával, az aprócska virágokkal, a kockás mintával és a világos fehérrel erről szó sincs.

Eljött a napraforgók ideje Kép forrása: colincowieweddings.com

Ha már a sárgánál tartottunk, akkor a sorból természetesen nem maradhat ki a napraforgó sem. Ez a nyárvégére jellemző haszonnövény több művészeti alkotás alapeleme, úgyhogy te is bátran tekinthetsz rá asztali dekoráció formájában.

Segítségével látványos koszorúkat, virágcsokrokat készíthetsz, a virág belsejét képező, sötétebb színek felhasználásával pedig egészen határozott dekorációt állíthatsz össze. Szabadtéren, ahol sok a természetes fény, vagy akkor, ha az alap itt is világos (pl. fehér a terítő), a napraforgó mellé nyugodtan választhatsz sötétebb kiegészítőket.

Ilyenek a kisebb-nagyobb lámpások, a kovácsoltvas dekorációk, vagy éppen a tányéralátétek, szalvéták. Az egyensúlyra persze érdemes ügyelned, legfeljebb a halloweeni bulin szerencsés, ha nagyon sötétre váltasz a dekorációt illetően.