A legjobb DIY projektek az otthonodba, amiket egyetlen hétvége alatt elkészíthetsz

Írta: ,

Néha éppen csak egy kis törődésre van szüksége az otthonodnak, hogy aztán te is jobban érezd magad a környezetedben. Ha van kedved, valósítsd meg valamelyik ötletünket a hétvégén!

Készíts újat a régiből! Kép forrása: popsugar.com

1/5 Készíts újat a régiből!

Egy régi lámpát is felújíthatsz, de akár teljesen újat is készíthetsz.

Egy barkácsboltban könnyen beszerezheted a foglalatot, az izzót és a vezetéket, amit már csak az általad választott állványhoz kell rögzítened. A lámpatestet persze kedved szerint színezheted, csiszolhatod, lakkozhatod, a lámpabúrát pedig szintén készen is vásárolhatod, vagy drótból meghajtogathatod a vázat, amit a körte köré teszel.

Az igazi móka a borítással kezdődik: csakis a fantáziád szab határt annak, hogy milyen színes papírt, textíliát teszel a vázra, vagy mit festesz rá te magad. Arra azért figyelj, hogy olyan anyagot válassz, ami bírja a hőt, és ne túl erős izzót tegyél mögé!

Dobd fel az otthoni dolgozósarkodat! Kép forrása: diyjoy.com

2/5 Dobd fel az otthoni dolgozósarkodat!

Rossz belegondolni, hogy hamarosan véget ér a nyár? Ha olyan dolgozósarkod van, ahová öröm leülni, akkor sokkal nagyobb lelkesedéssel várod majd az őszt.

Ehhez az egyszerű, letisztult dizájnhoz csak egy keret kell, amire egyenlő távolságra, vízszintesen és függőlegesen drótokat vagy vastagabb damilokat feszítesz ki.

Hogy az így kialakított vázra aztán mit teszel, az már csakis rajtad múlik!

3/5 A tárolás bajnoka

A te lakásodban is van egy sarok, ahol egyelőre csupa olyasmi hever, aminek nincs helye?

Egy okos tárolórendszerrel gyorsan rendet rakhatsz, ráadásul a létrából kialakított polc igazi dizájnelem is lehet, ha egy merész színt választasz a lefestéséhez.

Ezzel a megoldással felszámolhatod a káoszt, és ami korábban szégyenfolt volt, most lakásod egyik legmenőbb zuga lehet.

Ülőke az erkélyedre vagy az előszobába Kép forrása: brittanymakes.com

4/5 Ülőke az erkélyedre vagy az előszobába

A vázat összerakhatod saját magad is, de persze csalhatsz is egy kicsit, és megkérhetsz egy asztalost, hogy készítsen neked egy egyszerű vázat.

Ezután már nincs is más dolgod, csak egy tetszőleges, erős fonalat választani, amit szorosan körbetekersz az ülőkerészen.

Natúr színekkel jól illik a koloniális vagy vintage stílusba, de tarka fonalat is használhatsz hozzá, hogy egy kis vidámságot csempéssz az otthonodba.

Függő bútorok Kép forrása: refinery29.uk

5/5 Függő bútorok

Az alapanyagok beszerzésénél a legfontosabb, hogy a falba fúrt kampó rögzítéséhez a faltípusodnak megfelelő kiegészítőket válassz. Ehhez mindenképpen kérd az eladó segítségét, ha nem vagy biztos a dolgodban. Ha ez megvan, a függő asztalka gyakorlatilag elronthatatlan.

Az asztal lapjába fúrj három lyukat, ezeken vezesd át a köteleket, majd alul köss rájuk egy erős, stabil csomót, hogy ne tudjanak kibújni.

Már kész is az igazán különleges bútordarab, ami egyedi hangulatot kölcsönöz az otthonodnak.