A legjobb DIY projektek az otthonodba, amiket egyetlen hétvége alatt elkészíthetsz

Zabolai Margit
Írta: ,

Néha éppen csak egy kis törődésre van szüksége az otthonodnak, hogy aztán te is jobban érezd magad a környezetedben. Ha van kedved, valósítsd meg valamelyik ötletünket a hétvégén!

Készíts újat a régiből! Kép forrása: popsugar.com

Egy régi lámpát is felújíthatsz, de akár teljesen újat is készíthetsz.

Egy barkácsboltban könnyen beszerezheted a foglalatot, az izzót és a vezetéket, amit már csak az általad választott állványhoz kell rögzítened. A lámpatestet persze kedved szerint színezheted, csiszolhatod, lakkozhatod, a lámpabúrát pedig szintén készen is vásárolhatod, vagy drótból meghajtogathatod a vázat, amit a körte köré teszel.

Az igazi móka a borítással kezdődik: csakis a fantáziád szab határt annak, hogy milyen színes papírt, textíliát teszel a vázra, vagy mit festesz rá te magad. Arra azért figyelj, hogy olyan anyagot válassz, ami bírja a hőt, és ne túl erős izzót tegyél mögé!

Dobd fel az otthoni dolgozósarkodat! Kép forrása: diyjoy.com

Rossz belegondolni, hogy hamarosan véget ér a nyár? Ha olyan dolgozósarkod van, ahová öröm leülni, akkor sokkal nagyobb lelkesedéssel várod majd az őszt.

Ehhez az egyszerű, letisztult dizájnhoz csak egy keret kell, amire egyenlő távolságra, vízszintesen és függőlegesen drótokat vagy vastagabb damilokat feszítesz ki.

Hogy az így kialakított vázra aztán mit teszel, az már csakis rajtad múlik!