A legegyszerűbbtől az extravagánsig - inspirációk gyerekszobákhoz

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Ha valamit, akkor a gyerekszobát igazán különleges dolog berendezni – és nem csak akkor, ha még várakoztok a család legifjabb tagjára. A későbbi átalakítások során legalább ilyen izgalmas feladat megvalósítani a gyermekek álmait. De egyszerűt, vagy éppen extravagánsat szeretnél?

Minimalista dizájn Kép forrása: cheetahisthenewblack.com

Manapság hódít a minimalizmus, legyen szó a felnőtt lakrészekről, vagy éppen a gyerekszobákról.

Ennek több előnye is akad: egyrészt a nyugalom és harmónia, ami az ilyen otthonokból árad, másrészt pedig az, hogy ezeket a helyiségeket mindig könnyebb rendben tartani.

Márpedig, ha valami, akkor ez hatalmas előny a gyerekszobákat illetően.

Mégis, az igazán minimalista berendezés inkább csak az apróságok életében állja meg a helyét, hiszen ahogy cseperednek a gyermekek, egyre több holmi, játék kerül a szobába, és a sok szín gyorsan felborítja az addig könnyen őrzött rendet.

Addig persze nyugodtan élvezhetitek ezt a harmóniát!

Pasztell őrület Kép forrása: home-designing.com

Egy minimalista dizájnhoz is jól passzol a pasztell, de ezek a halvány árnyalatok természetesen önmagukban is megállják a helyüket.

Mivel ennyire visszafogottak, a túlzsúfoltság érzete nélkül kombinálhatod őket, mégpedig meglehetősen nagy számban.

Ha megnézed, ebben a szobában is sok színt ötvöztek, mégis kifinomult, hívogató a látvány. További elleshető ötlet az ágy fölé állított házikó, amit akár önmagában is felhasználhattok a gyerekszobában.

Persze, ha nincs kedvetek barkácsolni, egy összecsukható sátor is megfelel a célnak, az ágy fölé pedig nagyobb korban is rögzíthettek baldachint.