A legegyszerűbbtől az extravagánsig - inspirációk gyerekszobákhoz

Írta: ,

Ha valamit, akkor a gyerekszobát igazán különleges dolog berendezni – és nem csak akkor, ha még várakoztok a család legifjabb tagjára. A későbbi átalakítások során legalább ilyen izgalmas feladat megvalósítani a gyermekek álmait. De egyszerűt, vagy éppen extravagánsat szeretnél?

Minimalista dizájn Kép forrása: cheetahisthenewblack.com

1/5 Minimalista dizájn

Manapság hódít a minimalizmus, legyen szó a felnőtt lakrészekről, vagy éppen a gyerekszobákról.

Ennek több előnye is akad: egyrészt a nyugalom és harmónia, ami az ilyen otthonokból árad, másrészt pedig az, hogy ezeket a helyiségeket mindig könnyebb rendben tartani.

Márpedig, ha valami, akkor ez hatalmas előny a gyerekszobákat illetően.

Mégis, az igazán minimalista berendezés inkább csak az apróságok életében állja meg a helyét, hiszen ahogy cseperednek a gyermekek, egyre több holmi, játék kerül a szobába, és a sok szín gyorsan felborítja az addig könnyen őrzött rendet.

Addig persze nyugodtan élvezhetitek ezt a harmóniát!

Pasztell őrület Kép forrása: home-designing.com

2/5 Pasztell őrület

Egy minimalista dizájnhoz is jól passzol a pasztell, de ezek a halvány árnyalatok természetesen önmagukban is megállják a helyüket.

Mivel ennyire visszafogottak, a túlzsúfoltság érzete nélkül kombinálhatod őket, mégpedig meglehetősen nagy számban.

Ha megnézed, ebben a szobában is sok színt ötvöztek, mégis kifinomult, hívogató a látvány. További elleshető ötlet az ágy fölé állított házikó, amit akár önmagában is felhasználhattok a gyerekszobában.

Persze, ha nincs kedvetek barkácsolni, egy összecsukható sátor is megfelel a célnak, az ágy fölé pedig nagyobb korban is rögzíthettek baldachint.

 

Galériás megoldás Kép forrása: hgtv.com

3/5 Galériás megoldás

Az aprócska alapterület még nem ok arra, hogy minden inspiráló ötletről lemondjatok, főleg nem akkor, ha a belmagasság az átlagosnál kicsit nagyobb.

De még erre sem feltétlenül van szükség, hiszen a gyermekek kisebbek a felnőtteknél, így esetükben nem életbevágó ugyanakkora galériaméretben gondolkozni.

Az mindenesetre biztos, hogy imádni fogják a galériát minden formában.

Ha ez a lehetőség semmiképpen sem kivitelezhető, érdemes szétnéznetek a mostanában népszerű gyerekbútorok között.

Ezek sokszor magukban foglalják az alsó szinten az íróasztalt némi tároló mellett, a felső szinten pedig az ágynak biztosítottak helyet.

Az emeletes ágy pedig legalább annyira népszerű, mint a galéria!

Egy másik világ Kép forrása: artofdecor.ru

4/5 Egy másik világ

Ha időd és pénzed is van arra, hogy egy külön világot varázsolj a gyermeked szobájából, akkor nem érdemes kihagynod egy ilyen lehetőséget. A téma egész biztosan adott, hiszen minden gyermeknek van aktuális kedvence.

Van, aki az állatokért bolondul, más az autókat szereti, megint más egy hercegnő kastélyban képzeli el magát.

Bármelyik is legyen a kiindulópont, minden gyermeket le lehet venni a lábáról egy teljesen átalakított és testreszabott szobával.

Ha nincs keret ekkora átalakításra, akkor pedig engedjétek szabadjára a fantáziátokat ti is, és használjatok olyan alapanyagokat, mint amilyen a karton, a műanyag, vagy éppen a krétafesték.

Falmászás otthon – vagy valami más? Kép forrása: hgtv.com

5/5 Falmászás otthon – vagy valami más?

Egy példa az extrémitásra a mászófal, amit természetesen akár a gyerekszobában is megvalósíthatsz – mégpedig kombinált formában. A sport vonalon maradva kerülhet a szobába bordásfal, kosárlabdapalánk, vagy akár csúszda is.

Közkedveltségnek örvendenek a plafonra szerelhető kötelek, az alálógó fotelek, hinták, de a gyerekek egész biztosan nem tudnak ellenállni a háromdimenziós dekorációknak sem.

Nem annyira extrém, de az összképet egyértelműen feldobja, ha különleges kiegészítőkkel dolgozol. Így pl. egy használt gördeszka szolgálhat polcként, amennyiben rögzítitek a falon, és a dzsungel ihlette szobákba kifejezetten passzol, ha egy letisztított farönköt is felhasználsz.