A lakberendező tippjei - Így dekoráld a lakást karácsonyra!

Ajtonyi Rita
Írta: ,
A lakberendező tippjei - Így dekoráld a lakást karácsonyra!
A karácsony mindenki számára az otthonában családjával eltöltött meghitt időszakot jelenti. Ilyenkor ünnepi ruhába öltöztetjük lakásunkat. Lakberendezői szemmel szeretnék egy pár ötletet adni arra, hogy ki milyen módon dekorálja környezetét. 
A színek játéka
A karácsonyi dekorációk típusait több csoportba oszthatjuk, több nézőpontból csoportosíthatunk. Ha a színek nagy halmazában próbálunk szelektálni, akkor dekorálhatunk meleg színeket tartalmazó anyagokkal, vagy hideg tónusú tárgyakkal. A hét kontraszt közül ezen hideg-meleg kontrasztpárt a laikus emberek is jól ismerik.
 
A meleg hatású és színű tárgyakkal berendezett otthonba, szín azonos és stílus azonos dekoráció elhelyezése ad látványban harmóniát. Ide soroljuk a krém színtől a narancson át a barna meleg árnyalatait, a sárgákat, pirosakat, bronz és arany színeket. 
Arany
Az aranyban tobzódó asztali dekoráció harmonizál a mellette lévő szintén arany színben dekorált fenyőfával. A fenyőágakból vagy egyéb vesszőkből készült koszorúkon is csodásan mutatnak az arany szalagok, gömbök és egyéb ragyogó arany díszek.
Eleganciát adhatunk dekorációnknak, ha az arannyal bronz, tört fehér és krém színeket párosítunk.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató