A fehér a múlté: a színes konyhabútor lesz 2018 legnagyobb trendje

Írta: ,

A fehér konyhának megvan az az előnye, hogy ciki egészen biztosan soha nem lesz, de a lakberendezők szerint nem is túl izgalmas választás. A színes szekrényajtók ellenben hódítanak 2018-ban, és ha arra gondolsz, hogy 10 év múlva akár át is festheted őket, akkor mi tarthat vissza attól, hogy te is kipróbáld a vibráló és izgalmas trendet?

1/6 Bátran akár a sötét színekkel is!

Az új lakberendezési trend szerint akár egészen merész, sötét színek is válhatnak játékos, otthonos választássá a konyhában.

Ehhez persze sok természetes fényre van szükség, amit a nyitott felső polcok, a sok fehér és a világos, természetes árnyalatú kiegészítők húznak alá.

Nem érdemes a sötét színekkel telezsúfolni a konyhát, de az alsó szekrényekre, szépen ellensúlyozva bátran válaszd ezeket, ha kortárs, modern, mégis barátságos hatást szeretnél elérni.

2/6 A kék az új kedvenc

A kék színű konyhabútort lehet, hogy eddig csak Barbie konyhájában tudtad elképzelni, de ideje, hogy megváltoztasd az elképzelésedet.

Néhány sötétebb, komolyabb hatást keltő kiegészítővel, fával, fémmel ez a játékos szín nagyon is elegáns, mégis izgalmas összhatást kelt, és akár az olyan robosztus, nyers stílusokba is beépíthető, mint az indusztriális lakberendezési trend, de persze egy elegáns, francia bisztró hangulatú konyhába is tökéletes árnyalat lehet.

3/6 Színes csempékkel álmodom…

Szereted a színes, játékos csempéket?

Akkor most a te korszakod jön el, hiszen a színes konyhabútorok trendjébe ez is bőven belefér!

Arra persze jó vigyázni, hogy a végeredmény ne legyen túlságosan tobzódó, zavaros, ehhez pedig a kulcs a visszafogott kiegészítőkben rejlik: ha a konyhabútorod és a konyhai burkolatod is ennyire karakteres, akkor a kiegészítők legyenek visszafogottak, semlegesek, természetes, natúr hatásúak, mert ezek nyugvópontot jelentenek a szemnek.

4/6 Az örökzöld

Egyszerűen nem tudjuk megunni a lakberendezők új kedvencét, a greeneryt, és szerencsére nem is kell, hiszen nincs olyan helyiség, ahol ne mutatna jól.

A sötétzöld konyhabútor komoly, mégis modern összhatást kelt, ebben a konyhában pedig különösen jó döntésnek bizonyult, hogy fehérrel, rézzel és természetes fával emelték ki a szín szépségét, míg a konyhakövön végigfutó, pirosas színű szőnyeg játékos kontrasztot teremt, még inkább kiemelve a konyhabútor eleganciáját és átgondoltságát.

5/6 Igazán bátraknak: sárga és szürke

Aki igazán beleszeretett a színes konyhabútorok trendjébe, és valami egészen merészet akar, az akár olyan harsány színekkel is megpróbálkozhat, mint amilyen a sárga.

Érdemes azonban szem előtt tartani, hogy egy ilyen színnek térre van szüksége, nem biztos, hogy egy aprócska panelkonyhában is jól mutat, ott inkább csak egy-egy elemet érdemes lecserélni rá.

Ha a konyhaszekrényekre ilyen merész árnyalatot választasz, akkor a többi színt érdemes valamilyen semleges árnyalatban tartani.

A szürke újabban már semmi esetre sem az unalmas szinonimája, odáig vannak érte a lakberendezők.

6/6 Kevésbé bátraknak: fehér egy csepp játékossággal

Nem szeretnéd az egész konyhádat valami merész színbe borítani, vagy trendek ide vagy oda, a színes konyhabútort te mégis soknak érzed?

Akkor jó választás lehet, ha a fehérnél maradsz, és csak néhány elem burkolatán, vagy a kiegészítőkön viszel be egy kis színt a helyiségbe.

Ezeket nem csak könnyű lesz később lecserélni, ha meguntad őket, de abban is segítségedre lehetnek, hogy eldöntsd, szeretnél-e több színt a konyhádba, mielőtt beruházol egy festésbe vagy akár a bútorcserébe.