8 rendhagyó ötlet, amire a táblafestéket használhatod

Írta: ,

Ha nem írod le a dolgokat, akkor rögtön elfelejted őket, viszont már nem tudod követni otthon a saját post-it üzeneteidet? Akkor a táblafestéket neked találták ki! Ezzel bármilyen felületet, fát, bútorlapot, fémet, falat átváltoztathatsz egy hatalmas üzenőtáblává, amely trendi lakásdekornak sem utolsó. Összegyűjtöttünk néhány tippet, amellyel kreatív és hasznos módon használhatod a táblafestéket.

A napi menü Kép forrása: whipperberry.com

1/8 A napi menü

A régi konyhaszekrény sokkal jobban fog kinézni, ha az egyik oldalát, vagy akár az ajtajait táblafestékkel fested át.

Ezt az új felületet használhatod arra, hogy összeírd a heti „mit kellene főzni” listát, amit egy gyors törléssel és átírással aktualizálhatsz.

A napok nevének felírásához válassz más színű krétát, de ezeket akár fel is festheted színes festékkel, hiszen a menü ezen része mindig állandó.

A helyes arányok Kép forrása: blog.kitchenmagic.com

2/8 A helyes arányok

Ha szeretsz sütni-főzni, akkor bizonyára veled is előfordult már, hogy nem voltál száz százalékig biztos abban, hogy a fél csésze vagy az egy púpos evőkanál az hány grammot is jelöl pontosan, vagy hogyan számítsd át az egyik mértékegységet a másikra.

Ha táblafestékkel vonod be a szekrény- vagy a spájzajtó belsejét, akkor lesz egy új helyed, ahova megírhatod magadnak a puskát, ami ezentúl mindig kéznél lesz.

Nevezd el a konyhakertet Kép forrása: applesandsparkle.com

3/8 Nevezd el a konyhakertet

Könnyen megkülönböztetheted a különböző zöldfűszereket egymástól, ha a kaspójukat, vagy tároló üvegcséik tetejét táblafestékkel kened le, és ráírod krétával a nevüket.

A fűszerporok, őrlemények tárolójánál is bevethető ez a trükk: ha a bolti tasakok helyett fűszertartó üvegcsékben vagy műanyagdobozokban tárolod őket, a dobozok tetejére fess egy réteget a festékből, és erre írd fel a fűszerneveket.

Kreatív kínálótálca Kép forrása: domesticsuperhero.com

4/8 Kreatív kínálótálca

Egy fém- vagy porcelántálcát is átfesthetsz táblafestékkel, ami garantáltan fel fogja dobni a finomságokkal megpakolt asztalt a házi összejöveteleken.

Az ételeket egymástól kicsit távolabb helyezd az új tálcádra, és a gusztusos kis kupacok alá írd fel, mit kínálsz a vendégeidnek.

Sajtoknál, mártogatósoknál, különleges desszerteknél tudod a legjobban alkalmazni ezt a trükköt.

Hogy meglegyen mindenki pohara Kép forrása: etsy.com

5/8 Hogy meglegyen mindenki pohara

Ha gyakorlott házigazda vagy házibulizó vagy, akkor neked is ismerős lehet a helyzet, miszerint az este második felére már nem vagy biztos abban, hová tetted le a poharadat, vagy hogy valóban a sajátodból iszol-e.

A táblafesték erre a problémára is bevethető, ugyanis az üveget is nagyon jól befogja.

A talpas poharaknál elég a talpat a festékbe mártanod, míg a sima poharaknál dekoratív címkét festhetsz az üveg oldalára, amire a vendégek neve kerülhet majd.

6/8 Fali határidőnapló

Ha van egy üres falfelületed a folyosón vagy az íróasztalod felett, fesd le táblafestékkel, vagy vond be a fóliás változattal, és rajzolj fel rá egy 5 sorból és 7 oszlopból álló táblázatot, amit minden hónapban be tudsz osztani a megfelelő napokra.

Használj több színű krétát a teendőkhöz, és bátran rajzolj, engedd szabadjára a fantáziád!

Ha a mágneses változatot használod a festékből, akkor körbe is tudod tenni az új határidőnaplód jegyzetekkel, képekkel.

Hálószobadekor Kép forrása: bloglovin.com

7/8 Hálószobadekor

Ha mindig zavart, hogy a hálódban az ágyad fölött nincs semmi, de nem szereted az állandó dekorációkat, akkor a táblafesték erre is ideális választás.

Fesd be az egész falat ezen a területen, vagy akár vegyél egy díszes keretet a falra, és csak az ezzel határolt részt vond be a festékkel, és máris kész a felületed a változatos faldekorodhoz.

Írj idézeteket, vagy rajzolj képeket az aktuális hangulatodnak megfelelően, és bátran vesd be ehhez a teljes színpalettát a krétákból!

Az előszoba éke Kép forrása: thehappyhomebodies.com

8/8 Az előszoba éke

Ha lefested a bejárati ajtó belső oldalát, remek felületet teremthetsz a családtagokkal, lakótársakkal való üzengetésre, de akár dekorálhatod is az ajtódat az évszaknak, hangulatodnak megfelelően.

A következő szezonra akár elkészítheted a képen szereplő verziót is, és ennél a megoldásnál is javasoljuk a színes kréták használatát.