8 DIY trükk, amivel megőrizheted a nyári napfény emlékét az otthonodban

Írta: ,

Ősszel a borongós időjárás sokak kedvét elveszi – az eső áztatta ablakot nézve rájöhetünk, mennyire hiányzik a nyári napfény, és milyen jó lenne, ha valahogy most is érezhetnénk. Összeállításunkban mutatunk néhány egyszerű, otthon elkészíthető ötletet arra, hogyan tudod visszacsempészni a napsugarakat a lakásba, ha egy kis melegségre vágynál az egyre hűvösebb időben.

Függeszd fel! Kép forrása: diy.allwomenstalk.com

1/8 Függeszd fel!

Saját felfüggeszthető napocskákat alkothatsz néhány szárított, esetleg selyem- vagy papír napraforgó segítségével.

Az ablakba, a verandára vagy akár a csillárra akasztva igazán melegséggel teli hangulatot kölcsönözhetsz velük az őszi lakásban is!

Színes korongok Kép forrása: amazon.com

2/8 Színes korongok

Szintén az ablakokra vagy akár az ajtókba, falra készíthetsz függőt egyszerűen, színes papírok segítségével.

A sárga, fehér és szürke váltakozó köröcskék a napos-felhős égboltot idézik meg, így egyszerre hozzák el a nyár és az ősz hangulatát is a szobába.

Napfényes csokor Kép forrása: momtastic.com

3/8 Napfényes csokor

Váza helyett szerezz be egy nagyobb befőttes üveget, amit tölts meg citromkarikákkal és vízzel, és ebbe helyezd bele az asztali virágkompozíciót.

Elég néhány szál sárga és fehér virágot vásárolnod, és csodás csokrot kreálhatsz a konyhába, ami nem csak a nyár színeit, de illatát is felidézi.

Késő ősszel citrom helyett használj narancsot, és egy-két mélybordó, narancssárga virággal kombináld a fehéreket, hogy jobban illeszkedjen az asztaldíszed az évszakhoz.

Dekoráld az erkélyt is

4/8 Dekoráld az erkélyt is

Az erkély- vagy a kerti asztal dísze lehet ez a tobozból készült asztaldísz, amely szintén egyszerre áraszt nyári és őszi hangulatot.

Ahhoz, hogy elkészíthesd, csupán néhány tobozra és sárga akrilfestékre lesz szükséged, illetve ügyes segítőkre, akikkel közösen festhetsz!

:)

A begyűjtött tobozokat hagyd a kinti levegőn jól kiszáradni, hogy minél jobban szétnyíljanak – így jobban hasonlítanak majd a szirmos virágokra is. Ezután rendezd el őket egy tálban, vagy ragaszd őket hurkapálcákra, és állítsd vázába, esetleg fűzd őket füzérbe és így díszítsd velük a teret.

Ragyogó belépő Kép forrása: etsy.com

5/8 Ragyogó belépő

Az ajtó dekorálásához is van napfényt idéző ötletünk, amihez sárga vászonszalagokra és apró, sötétbarna szárított termésekre lesz szükséged.

A szalagokat rendezd csokorba, jól kötözd össze őket, majd húzkodd ki őket, hogy szirmokat formázhassanak.

A terméseket ragasztópisztoly segítségével illeszd a dísz közepére, de ezeket helyettesítheted sötét színű potpourrival is, hogy az elkészült műved fantasztikus illattal töltse be a lakást.

A szoba éke Kép forrása: handmaidtales.com

6/8 A szoba éke

Fényes napcsillárt készíthetsz a szobádba, amelyhez nem lesz másra szükséged, csak egy hulahoppkarikára, arany fényfüzérre és szalagokra.

A fényfüzérekkel tekerd körbe a hulahoppkarikát, majd a szalagok segítségével akaszd egy plafonra erősített kampóra.

Ha még kreatívabb vagy, akkor bevethetsz egy kis tüll-anyagot is, így napfényes baldachint készíthetsz a csillár helyett az ágyad fölé!

Reggeli álomfogó Kép forrása: flickr.com

7/8 Reggeli álomfogó

Az álomfogókat nem csak a sötét éjszaka inspirálhatja, hanem a reggeli napsugarak is.

Készíthetsz magadnak saját álomfogót, amelynek kerek részébe a nap szimbólumát horgolhatod vagy varrhatod bele, ezt pedig sárga tollakkal, gyöngyökkel, kavicsokkal dekorálhatod.

Az örök napfény Kép forrása: aimeeweaverdesigns.com

8/8 Az örök napfény

Készíts magadnak napsugár feliratos táblát, amelyet a lakás bármely pontjára felakaszthatsz.

Évszaktól, időjárástól függetlenül így mindig lesz majd valami, ami bearanyozza az otthonodat, és magával hozza a nyári napfény emlékét.