7 tipp a lakberendezőtől, amit mindenkinek meg kéne fogadnia

Írta: ,

Ha a lakberendezésre gondolunk, akkor abban egyetérthetünk, hogy az anyagiakon túl leginkább időre és néhány megfogadható tanácsra van szükség ahhoz, hogy a végeredménnyel biztosan elégedettek legyünk. Lakberendezési tanácsadásaim során már többször végigzongoráztam a résztvevőkkel a felmerülő kérdéseiket és igényeiket – az alábbiakban ezek esszenciáját gyűjtöttem össze, 7 lakberendezési tipp formájában. 

1/7 Előszoba

Nem lehet elégszer hangoztatni azt, hogy az előszoba otthonunk előfutára, ami a teljes lakásunk atmoszférájáról is egyértelmű képet fest. Nem meglepő tehát, hogy már itt eldől, hogy belépésünket a lelkesedésünk is követi-e. 

Optimális azonban, ha kényelmünket a hangulat mellett a funkciók is kiszolgálják, hiszen nincs is annál feszengősebb érzés ebben a helyiségben, amikor lábbelink le- és felvételéhez – megfelelő ülőkék hiányában –, csak az egyensúlyunkra támaszkodhatunk.

Célszerű ezért, ha a kabátakasztó és a komód párosa mellett ülőalkalmatossággal is tervezel. A lócáktól a moziszékig bármi jöhet, ami közel áll hozzád!

Konyha Kép forrása: royalroulotte.com

2/7 Konyha

Azok, akik a konyhát napi szinten használják – és bizony sokan vagyunk így –, a nincs elegendő helyem keserű tapasztalással biztosan találkoztak már.

Azonban ennek a kellemetlenségnek örökre búcsút inthetnek, ha a technológiai sorrend (tárolás – előkészítés – tisztítás – összeállítás – főzés – tálalás) pontos végiggondolása mellett még egy aprócska 10 cm-rel is átírják tervüket, és a munkapult megszokott 60 cm-es mélysége helyett 70-es méretet rendelnek meg asztalosuktól.

 

Szellősség Kép forrása: interieur-inrichting.net

3/7 Szellősség

Ha levegős terekre vágyunk az otthonainkban, akkor ideje elbúcsúznunk az anyáinktól megörökölt garnitúráktól és az agyonbútorozottság, felhalmozás megszokásától is. 

És ha már úgy is pakolunk és lomtalanítunk, az új bútoroknál már mellőzzük azt a beidegződést, hogy a szekrénysorok anyagára és tömörségére helyezzük a hangsúlyt.

Helyette koncentráljunk az egyedi főszereplőkre!

Világítás Kép forrása: homedit.com

4/7 Világítás

Sajnos továbbra sincs jó hírem, ha otthonaink világítására gondolok, mivel az a legtöbb háztartásban sete-suta és véletlenszerű, amit a rizslámpák és spotok divatjával csak tovább fokoztunk. 

Az előbbiek az alulvilágítottságot és a hunyorgást, az utóbbiak a pontszerű túlvilágítottságot és a szigorúságot eredményeztek!

Ha az ideális világításunkat tervezzük, érdemes a világítótestek variációival is számolni!

Kiegészítők Kép forrása: miashowerdoors.com

5/7 Kiegészítők

Vannak kiegészítők, amelyek minden tanácsadás során hangsúlyt kapnak, köszönhető azok többrétegű funkcionalitásának is.

Az egyik ilyen a tükör, amit legtöbbször csak arra használunk, hogy indulás előtt megnézhessük magunkat benne. 

Kár lenne pedig elfeledkezni arról, hogy a tükrös felületek megsokszorozzák a természetes fényt, szétszórják azt a lakásban, ezáltal pedig a térérzetünket is növelik

Fürdőszoba Kép forrása: vizsuart.blog.hu

6/7 Fürdőszoba

A fürdőszobákban részemről alaptanács, hogy felejtsük el a mennyezetig történő felburkolást.

Ezzel nemcsak a pénztárcánkat kíméljük, de könnyíthetünk fürdőnk hangulatán is!

Látod, milyen játékos és hangulatos lett ez a fürdőszoba is? 

Étkező Kép forrása: kireei.com

7/7 Étkező

És végül, az utolsó tanács, amit mindig az étkezőben mondatnak ki velem: soha ne a ritkán összejövő társaságnak és rokonságnak, hanem magunknak tervezzünk!

Így felesleges óriási étkező asztalokkal, vendégágyakkal telenyomni tereinket, aránytalanul nagy helyet elvéve ezzel a mindennapjainkból!


Ha tetszett a bejegyzés csatlakozz a VIZSUart Facebook közösségéhez ITT, ahol ne felejtsd el a Tetszik gomb legördülő menüjéből az Értesítéseket kérek fület beállítani! Ha pedig a lakberendezést a gyakorlatban is szeretnéd elsajátítani, jelentkezz a Lakásból OTTHON kezdő lakberendezési workshopra, ITT.