7 szuper trükk, hogy hogyan spórolhatsz a hellyel, ha sok a cucc, de kevés a hely

Írta: ,

Szinte bármekkora lakásod van, biztosan nem fogod elég nagynak érezni, sőt, ha egy nagyobba költöztél az apró otthonodból, akkor szinte nem is érted, hogy eddig hogyan fértél el a sok cuccoddal. Hidd el, minden azon múlik, hogy hogy rendszerezel, mennyire vagy kreatív és mennyi időt szánsz a lakberendezésre. Lássuk a legjobb trükköket!

Az ágyad alatt és fölött Kép forrása: apartmenttherapy.com

1/7 Az ágyad alatt és fölött

Az ágyad nagy helyet foglal el a szobádban, így ha kicsi a hely, akkor praktikus ezt a plusz területet is kihasználni.

Az ágyad alatti részt feltöltheted dobozokkal vagy gurulós ágyneműtartóval, amiben ágyneműt, ritkán használt vastag téli ruhákat vagy cipőket tarthatsz.

Ha nem szeretnél az ágyad alá pakolni, akkor néhány apróság jöhet az ágy fölé is; a könyveid, növények vagy egyéb dekorációs elemek szuper helyet kaphatnak az ágy fölé szerelt polcokon.

A szekrényedben Kép forrása: mydomaine.com

2/7 A szekrényedben

Egy női szekrényben sosem lehet elég hely, úgyhogy bármekkora is a gardróbod, biztosan panaszkodsz néha, hogy sosem férsz el. Szerencsére, ha ügyesen rendszerezel, akkor nem csak szellősebb, de rendezettebb és átláthatóbb is lesz a szekrényed.

A holt terek kihasználására érdemes beszerezned különböző méretű tárolódobozokat, amik nem csak arra jók, hogy a plusz helyeket kitöltsék, de a ritkán használt vagy a téli/nyári ruhákat is tárolhatod benne.

Tipp: Ha akasztós helyből van hiány, akkor akassz össze több fogast, ha pedig pakolóhelyből állsz szűkösen, akkor terjeszkedj fölfelé vagy mélyebbre!

Az asztalodon Kép forrása: hercampus.com

3/7 Az asztalodon

Az asztalodon gyűlik össze minden, amit napközben használsz, a laptopod, a jegyzeteid, a postitek, a könyveid, a reggelid maradványai – azaz ritkán elég a hely.

Fontos azonban, hogy jól átlátható és rendezett legyen az asztalod, hiszen ha dolgoznod vagy tanulnod kell, akkor a környezet sokat számít.

Tipp: Próbáld meg maximálisan kihasználni a fiókokat, ahová kategóriák alapján tedd be a dolgaidat, így biztosan mindent hamar megtalálsz majd. Ha nincs fiókod, akkor az asztallap alá oldalra beszerezhetsz egy különálló fiókos elemet vagy használhatsz különböző iratrendezőket vagy az asztalod fölötti területet is.

A hűtődben Kép forrása: domino.com

4/7 A hűtődben

A hűtődet, még akkor is ha nincs folyamatosan tele élelmiszerekkel, fontos rendszeresen átnézni és figyelni arra, hogy mindennek meglegyen a saját helye. Ha mindig csak bedobálod a hűtőbe a boltban vásárolt élelmiszereket, a megmaradt vacsit vagy a csomagolt kaját, akkor soha nem fogod tudni, hogy mi az, ami hiányzik és nehezebben fogod megtalálni, amit keresel.

Tipp: Mindennek legyen külön helye a hűtőben, a hasonló kategóriába tartozó ételek kerüljenek egy polcra, a hamarosan lejáró termékeket tedd előre és ha szeretnél odafigyelni az egészséges étkezésre, akkor a gyümölcsök, zöldségek és az egészséges ételek kerüljenek a legszembetűnőbb helyre.

Ahol ülsz Kép forrása: homedit.com

5/7 Ahol ülsz

Lehet, hogy nem is gondolnád, de a székek és asztalok, amik a lakásodban vannak, egy kis átalakítással szuper tárolóhelyként funkcionálhatnak.

Ha bútorvásárlás előtt állsz, akkor praktikus olyat választani, ami nem csak funkcionális, de akár pakolásra is alkalmas.

Ilyen lehet például egy pad, aminek az ülőkéje felhajtható vagy dohányzóasztal helyett egy láda, ami mindent elnyel, aminek épp nem találtál helyet a lakásban.

A falon Kép forrása: apartmenttherapy.com

6/7 A falon

Ha úgy érzed, hogy minden helyet maximálisan kihasználtál, de még mindig van egy-két dolog, ami nem fér el, akkor gondolkozz függőlegesen.

Ha nem fért el a szekrényben, a földön, az ágy alatt vagy az asztalon, akkor irány a fal!

Nem kell persze túlzsúfolni az összes falat, de ha szükséged lenne például egy íróasztalra, ami nem fér be, akkor jó megoldás, ha egy mélyebb polcot szerelsz fel a falra, odatolsz egy széket, és rögtön kész is az instant munkaállomásod.

A kihasználatlan helyeken Kép forrása: hercampus.com

7/7 A kihasználatlan helyeken

Bármilyen figyelmesen is olvastad ezt a cikket, azaz minden ponttal egyetértesz és bólogatsz, akkor is biztos, hogy még számos olyan hely van a lakásodban, amit nem használsz ki maximálisan.

Ha mostanában rákaptál az olvasásra és szívesen elhelyeznéd a könyveidet egy szép könyvespolcon, akkor érdemes körülnézni, hogy van-e szabad sarok, ott ugyanis sokkal több helyet tudsz felszabadítani, mintha csak egy sima falfelületet választanál.