7 romantikus szúnyogmentes zug nyárestékre, kültérre

Írta: ,

Ha nyáron te sem vágysz másra, minthogy munka után kiülj egy kicsit pihenni az erkélyre, vagy a kertbe, de a te estéidet is megkeserítik a szúnyogok és a bogarak, akkor ideje készítened egy zugot, ahol átvészelheted a támadásukat. Mutatunk néhány szép megoldást a balkonra, teraszra és a kertbe, amellyel távol tarhatod a szárnyas rovarokat.

Tiszta Marokkó! Kép forrása: onebroadsjourney.com

1/7 Tiszta Marokkó!

Ha szereted a színes párnákat és drapériákat, akkor hangulatos, marokkói stílusú erkélyt varázsolhatsz magadnak néhány függöny segítségével, amelyekkel a szúnyogokat is kizárhatod.

Ehhez egyrészt a plafonra is kell szerelned néhány színes kendőt, mintha sátortetők lennének, és az erkély vagy terasz oldalára is függönyöket kell feltenned.

Ha túl meleg van, vagy nincs éppen szükség a szúnyogvédelemre, ezeket egyszerűen kösd össze, és máris meg van oldva a szellőzés.

2/7 Bambuszroló

Ha sem erkélyed, sem teraszod nincs otthon, akkor is lehet szúnyogmentes zugod a kertben.

Ehhez fel kell állítanod egy fémből, bambuszból vagy fából készült keretes vázat, amelyet bambuszrolókkal tudsz bevonni.

Az ücsörgéshez elég, ha néhány szőnyeget teszel a fűbe, és egy-két párnát, hogy kényelmesebb legyen a bambuszpagodád.

Baldachinos kanapé Kép forrása: deavita.com

3/7 Baldachinos kanapé

Ha nem szeretnéd az egész balkont körbeburkolni, elég, ha a kint található padra vagy kanapéra készítesz egy fakeretet, amelyet be tudsz vonni vékony függönyanyaggal, vagy egy baldachinponyvával.

Ezt dekorálhatod kívülről virágokkal, pillangókkal, gyöngyökkel, belül pedig felfüggeszthető díszekkel is.

Szúnyogháló Kép forrása: instructables.com

4/7 Szúnyogháló

A legegyszerűbb szúnyogháló is lehet mutatós az erkélyen, ha néhány függönysínre szereled fel úgy, hogy körbeérje így a teljes erkélyt, kizárva a szúnyogokat és bogarakat.

Hogy hangulatosabb legyen a terasz, szerelj fel néhány lampiont vagy égősort, amely szépen megvilágítja majd a hatalmas sátrad.

Felfüggesztve Kép forrása: thejungalow.com

5/7 Felfüggesztve

Ha csak egy egészen apró zugot szeretnél, ami csupán egy- vagy maximum kétszemélyes, akkor egy szimpla kör alapú baldachint kell lelógatnod a terasz vagy az erkély plafonjáról, és kuckót építened néhány puha párna segítségével.

Teraszon olvasgatósoknak a legideálisabb megoldás!

Keleti kényelem Kép forrása: slimpaley.com

6/7 Keleti kényelem

A bambuszoshoz hasonló rácsra akár vékony tüllfüggönyöket, színes sálakat is felszerelhetsz, ha egy kicsit légáteresztőbb megoldást szeretnél a kertbe.

Színes drapériákkal és párnákkal, esetleg kimondottan ülőpárnákkal csodás keleties kis nyugalom szigetét varázsolhatsz magadnak.

Indiánsátor Kép forrása: spaaz.de

7/7 Indiánsátor

Remek megoldás az indiánsátor is az erkélyre, teraszra vagy udvarra, ami szintén kint tartja a vérszívókat.

Ehhez néhány farúdra lesz szükséged alapnak, és lenvászonra vagy vékonyabb anyagra a sátor ponyvájához.

Ha igazi indiánsátrat szeretnél, érdemes kifestened indián motívumokkal az anyagot, mielőtt a vázra teszed.