7 praktikus dekoráció a gyerekszobába, amivel könnyebben indul a suli

Zabolai Margit
Írta: ,

Az iskolakezdés egyszerre izgalmas kaland, és egy pici szorongás is, nem csak a gyereknek, de a szülőnek is, hiszen ilyenkor neked is több dologra kell figyelmet fordítanod. Tippjeinkkel segítünk, hogy jobban élvezhessétek az iskolakezdés izgalmasabb részét, és rendszerezettebben kezdjétek a tanévet. Lehet, hogy ezektől az ötletektől még annak a gyereknek is megjön a kedve a sulihoz, aki nem nagyon vágyik vissza az iskolapadba!

Saját iskolatábla Kép forrása: buzzfeed.com

Egy saját táblára nem csak jegyzeteket lehet írni, például, hogy ne felejtsd el, hogy kedden színes leveleket kell a suliba vinni, de a matekpéldák gyakorlása is sokkal izgalmasabb.

Táblafestéket bármelyik nagyobb barkácsáruházban kaphatsz, és ha a falra nem szeretnéd felkenni, egy régi szekrény ajtaját is bevonhatod vele.

Mágneses órarend Kép forrása: babble.com

Egy mágneses órarendre nem csak a tanórák, de a teendők is felkerülhetnek, a délutáni foglalkozásoktól kezdve a megírandó fogalmazásokig, illetve az otthoni feladatokig.

Ha több gyerek osztozik a szobán, lehet mindegyiküknek saját színe, és amikor elvégezték a feladatot, egyszerűen leemelhetik a tábláról a jelüket.