7 praktikus dekoráció a gyerekszobába, amivel könnyebben indul a suli

Írta: ,

Az iskolakezdés egyszerre izgalmas kaland, és egy pici szorongás is, nem csak a gyereknek, de a szülőnek is, hiszen ilyenkor neked is több dologra kell figyelmet fordítanod. Tippjeinkkel segítünk, hogy jobban élvezhessétek az iskolakezdés izgalmasabb részét, és rendszerezettebben kezdjétek a tanévet. Lehet, hogy ezektől az ötletektől még annak a gyereknek is megjön a kedve a sulihoz, aki nem nagyon vágyik vissza az iskolapadba!

Saját iskolatábla Kép forrása: buzzfeed.com

1/6 Saját iskolatábla

Egy saját táblára nem csak jegyzeteket lehet írni, például, hogy ne felejtsd el, hogy kedden színes leveleket kell a suliba vinni, de a matekpéldák gyakorlása is sokkal izgalmasabb.

Táblafestéket bármelyik nagyobb barkácsáruházban kaphatsz, és ha a falra nem szeretnéd felkenni, egy régi szekrény ajtaját is bevonhatod vele.

Mágneses órarend Kép forrása: babble.com

2/6 Mágneses órarend

Egy mágneses órarendre nem csak a tanórák, de a teendők is felkerülhetnek, a délutáni foglalkozásoktól kezdve a megírandó fogalmazásokig, illetve az otthoni feladatokig.

Ha több gyerek osztozik a szobán, lehet mindegyiküknek saját színe, és amikor elvégezték a feladatot, egyszerűen leemelhetik a tábláról a jelüket.

3/6 Gémkapocs könyvjelzők

Ezek a mókás könyvjelzők remekül mutatnak az asztalon addig is, amíg nem kell őket használatba venni. Egyszerűen ragassz a végükre bármilyen kis műanyag figurát, vagy filcből kivágott formát.

Ezek persze utalhatnak különböző tantárgyakra is, így nem csak azt mutatják meg, hol tartunk a tanagyagban, de a táskába belepillantva az is rögtön kiderül, hogy mikor melyik könyvre van szüksége a lurkódnak.

Színesek lefűzve Kép forrása: colour-rainbow.tumblr.com

4/6 Színesek lefűzve

Téged is az őrületbe kergetnek a szanaszét guruló színes ceruzák és filctollak? Akkor fogj egy lefűzős dossziét, és tedd a színeseket a lefűzött, átlátszó fóliákba.

Külön bugyiba kerüljenek a zsírkréták, a színesen és a filctollak, így soha többé nem fogod őket a szoba sarkában, vagy a fiókba olvadva megtalálni.

Ellenőrző lista Kép forrása: teaching-with-style.com

5/6 Ellenőrző lista

Ezt a táblát főleg a kisebbek fogják igazán szeretni: válassz olyat, amire krétával vagy filctollal írhatsz, a lényeg, hogy minden héten le lehessen törölni.

A tábla felső részére a napi teendőket írd: házi feladat elvégzése, reggel megágyazás, fogmosás, stb. Amikor a gyerek ezeket elvégzi, saját maga pipálhatja ki őket a listán, a tábla aljára pedig a napok nevei mellé akkor tehet pipát, ha minden feladaton túljutott.

Ha az egész hét kipipálva, akkor ki is érdemelhet egy előre meghatározott jutalmat.

Dobozok, napok Kép forrása: afnord.blogspot.se

6/6 Dobozok, napok

Fogj 5 régi cipős dobozt, vond be őket színes csomagolópapírral, és írd rájuk a hét napjainak nevét hétfőtől péntekig.

Mindegyik dobozba belekerülhetnek azok a könyvek és füzetek, amelyekre aznap a gyereknek szüksége lesz, olyan kiegészítőkkel, mint a tornafelszerelés, vagy a körző.

Nincs többé reggeli kapkodás, elég bedobni a táskába, ami a dobozban van, és máris mindenki útra kész.