7 meglepő szín szűk fürdőszobákban, amiktől nagyobbnak tűnik a tér

Írta: ,

Egy szűkös fürdőszobát kétségtelenül átgondoltabban és kreatívabban kell berendezni méretesebb társainál, ám a tágas terek hiánya korántsem jelenti azt, hogy ne lehetne izgalmas és színes a helyiség. A megfelelő árnyalatokat, formákat és anyagokat megválasztva egy pici fürdőszoba is lehet kényelmes, praktikus és mutatós is egyben. Összeállításunkban szűkös, ámde annál színesebb fürdőszobákat találsz!

Babakék burkolatok Kép forrása: houzz.com

1/7 Babakék burkolatok

A babakék nem az a tipikus fürdőszoba szín, pedig mind a bútoron, mind a falburkolaton jól mutat, fehérrel párosítva pedig a teret is tágítja. Legegyszerűbb fürdőszobádat is feldobhatod vele, ha a megfelelő árnyalatot kiválasztva ugyanazt a színt kened a fürdő több kiegészítőjére is.

Padlóburkolatnak kitűnő választás hozzá a kékes mintájú cementlap vagy cementlap hatású padlólap, mely amellett, hogy mutatós, azért is praktikus a fürdőszobában, mert a minták miatt kevésbé feltűnő rajta a vízkő vagy más elszíneződés.

Napsütötte fal Kép forrása: apartmenttherapy.com

2/7 Napsütötte fal

Elsőre talán meredeknek hat az erős sárga a fürdőben, ám a kékhez hasonlóan ez a vidám szín is igazán üdítően hat fehérrel kombinálva.

Főleg akkor jó választás ez a szín, ha kicsi az ablakod (vagy egyáltalán nincs is) a fürdődben, hiszen a sárgának köszönhetően olyan, mintha mindig besütne a nap.

Tiszta fehér Kép forrása: houzz.com

3/7 Tiszta fehér

Bár a fehér elég kényes szín, egy ilyen parányi, ám annál vagányabb fürdőszobát talán megéri gyakrabban is takarítani miatta. A mostanában divatos, fényes metrocsempe egészen a plafonig kirakva optikailag növeli a teret, de már önmagában a fehér szín miatt is nagyobbnak tűnik fürdőszoba.

A natúr fa polcok és barna mosdószekrény remek kiegészítői a tisztaság színének, a falba ejtett polccal sok helyet tudsz spórolni, a vázát akár gipszkartonból is fel lehet építeni hozzá, polc gyanánt pedig egyszerű falemezek is megfelelnek.

Izgalmas grafit Kép forrása: houzz.com

4/7 Izgalmas grafit

A szürkét sokan unalmas színnek tartják, ám a megfelelő kiegészítőkkel és anyagokkal kombinálva a fürdőben is telitalálat lehet.

Ha kedveled a minimál stílust, válassz hozzá letisztult hófehér kiegészítőket, fém fogantyúkat.

Élénkebb színű törölközőket választva könnyedén színesebbé teheted, ha túl sterilnek találod.

Bézses-szürkés Kép forrása: houzz.com

5/7 Bézses-szürkés

A mediterrán stílus sokak kedvence, a meleg hatású, barnás színek a fürdőben is remekül érvényesülnek.

A bézses-szürkés színű fal és a barna fa bútorok tökéletes összhangban vannak, barátságos megjelenést kölcsönöznek a legszűkebb fürdőnek is.

A textíliák terén is válassz melegebb, narancsos színeket, ha ez a stílus áll hozzád közel.

Fűzöld mozaik Kép forrása: houzz.com

6/7 Fűzöld mozaik

A mozaikcsempét leggyakrabban medencék burkolataként szokták használni, ám természetesen egy kisebb fürdőszobában is praktikus és mutatós.

Ha csak néhány négyzetméternyi hely áll rendelkezésedre, akár az egész helyiséget be lehet borítani fűzöld mozaikcsempével, a látvány igazán izgalmas lesz, főleg ha a falfelületek mellett a bútorok is megkapják a zöld borítást.

Színekben fürdőzve Kép forrása: brightbazaarblog.com

7/7 Színekben fürdőzve

Ha a fürdőszobád csupán egy parányi zuhanykabinból áll, akkor sem kell lemondanod az extrém megjelenésről – már ami a helyiséget illeti –, ha azonos méretű, ám különböző színű, vidám csempékkel borítod be a falát.

A csempék közötti fehér fuga pedig igazán játékossá teszi az összhatást.