7 lakberendezési baki, amit lehet, hogy te is elkövetsz

Stumpf Bea
Írta: ,
7 lakberendezési baki, amit lehet, hogy te is elkövetsz

Sokan gondolják, hogy berendezni egy lakást nem nagy ördöngösség, mindössze az a lényeg, hogy harmonizáljanak egymással a dolgok. Aztán egyszer csak azt veszik észre, hogy valamiért nem érzik jól magukat abban a környezetben, lehangoltak és nyomottak tőle. Nos, ilyenkor szükséges az újratervezés, ugyanis van néhány nagyon elterjedt baki, ami ezt a rossz érzést okozhatja – most megmutatjuk, hogyan kerülheted el őket!

Minden tökéletesen passzol Kép forrása: theguardian.com

Jól teszed, ha előre megtervezed a lakásod berendezését, de vigyázz, hogy ne vidd túlzásba a tökéletességre való törekvést, mert nem feltétlenül jó, ha minden ugyanolyan stílusú, ugyanolyan anyagból vagy színből áll össze.

Minden helyiségnek jól áll egy kis csavar, például egy első ránézésre nem odaillő bútordarab, vagy a merészebb színösszeállítások. Ezek a trükkök mind egy kis életet visznek a térbe.

Ne feledd, a lakásod nem egy műterem, hanem az élettered, az a lényeg, hogy te jól érezd magad benne!

Túl sok szín és minta Kép forrása: littlebigbell.com

A színek minden lakásnak jól állnak, így bátran használd őket! Tanácsos azonban, ha kiválasztasz néhány fő színt, ami dominál majd, így biztosan nem lesz túlságosan zavaró és harsány az összhatás.

Ha a hangsúlyos színek élénkek, de nem harmonizálnak egymással, akkor inkább azt javasoljuk, hogy a lakás különböző helyiségeiben használd őket, ezekhez pedig inkább világosabb, semlegesebb színeket párosíts. A piros, a narancs, a lila vagy az élénkzöld színekkel vigyázz, mert ezek a kis tereket nagyon összenyomják!

Ugyanez vonatkozik a sok-sok mintára is – amíg az outfitekben jó, ha kombinálod a különböző mintákat, addig a lakásodban ez inkább kerülendő!

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!