7 jópofa dekoráció a konyhába: magad is elkészítheted

Zabolai Margit
Írta: ,
7 jópofa dekoráció a konyhába: magad is elkészítheted

A konyhában a hétköznapok és a hétvégék jelentős részét töltjük: nem csak a főzés (jobb esetben mondhatjuk, hogy az alkotás) folyamata zajlik itt, de sok lakásban az étkezés is. Az alábbi, kifejezetten a konyhákba illő dekorációkkal kellemesebbé teheted azt a helyiséget, így nem csak a munka lesz kisebb teher, de talán a családtagok is szívesebben csatlakoznak itt hozzád egy jó beszélgetésre, míg a fazék mellett tüsténkedsz.

Festett késtartó Kép forrása: creationsbykara.com

Szinte minden konyhában van fából készült kés- vagy fűszertartó. Praktikus, de lássuk be, szépnek nem kifejezetten nevezhető. Ha egy kicsit élettelibbé tennéd a konyhádat, fogj egy doboz egészen élénk színű, türkizkék vagy fűzöld, esetleg pink színű festéket, és kend le vele a fa késtartót.
Ha ügyes kezű vagy, egy finom ecsettel akár fehér nonfiguratív mintákat is festhetsz rá, így a konyhai eszközből máris egy vidám, színes folt lesz a konyhapulton.

Feliratos üvegek

Sokan tartják zárható üvegekben a lisztet, cukrot, rizst. Ez már önmagában mutatós lehet,de egy csipet vintage hatás kedvéért fogj egy festőtollat, és kalligrafikus betűkkel írd fel az üvegre, mit tartalmaz.

Akár egyszínű lehúzóst is tehetsz rá, és erre írhatod a szavakat.
Kisebb betűkkel pedig további feliratokkal díszítheted az üveget, például a „Cukor” szó alá odaírhatod, mi áll mellette a szótárban, de egy egyszerű recept felfestése is stílusos és mutatós megoldás.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba