6 végtelenül egyszerű húsvéti dekor, fillérekből - Így készítsd el!

Boros Mariann
Írta: ,

Ha még nem készítetted el a húsvéti dekorációt, de szeretnél valami egyedit, ugyanakkor nem akarsz rá vagyonokat költeni, jó helyen jársz: cikkünkben könnyen elkészíthető kreatív ötleteket mutatunk, melyen megvalósításához nem kell mélyen a pénztárcádba nyúlnod.

Ha el szoktad tenni a karácsonyi kopogtatód kellékeit, keresd elő a koszorúalapot, hiszen könnyűszerrel húsvéti köntösbe bújtathatod néhány színes tojás segítségével.

A díszítéshez először is szükséged lesz egy ragasztópisztolyra, mellyel felrögzíted a tojásokat. Ha szeretsz kreatívkodni, biztos van már ilyened, ha még nincs, pár ezer forintért tudod beszerezni - csak egyszer kell megvenni, és nagyon megkönnyíti  a dolgod, ha ragasztani kell, szinte bármilyen anyaghoz jó. Színes hungarocell tojásokat pár száz forintért készen is vehetsz, vagy te magad is befestheted őket, ezen kívül még egy széles szalagra lesz szükséged, ha a fotón látható masnit szeretnél a kopogtató tetejére, de anélkül, csak a tojásokkal is remekül mutat majd.

Ragaszthatsz zöldet és szárított virágokat is, minden a fantáziádra van bízva, a tojások mindenképp húsvéti hangulatot kölcsönöznek a koszorúnak, melyet amint kész, már akaszthatsz is a bejárati ajtóra.

Ha van gyerek a családban, akit szeretnél meglepni néhány csokitojással vagy apróbb ajándékkal, ezzel az egyszerű ötlettel megadhatod a módját a stílusos húsvéti csomagolásnak.

Nem kell hozzá mást tenned, mint nyusziformákat kivágni papírból – ez lehet csomagolópapír vagy sima karton is –, majd két-két formát egymásra illeszteni úgy, hogy a széleiket összeragasztod.

Ne ragaszd végig, egy kevés helyet hagyj ki, ahol belebújtatod a csokitojásokat, majd itt is ragaszd össze.

A nyusziknak ragassz bojtot is, melyet legkönnyebben úgy készíthetsz el, ha színes fonalat feltekersz egy villa fejére, középen megkötözöd cérnával, majd szétvágod hurkoknál a fonalat, és bojtszerűen elrendezed a végeket.