6 tipp, hogy hogyan rendszerezd a hűtőd tartalmát

Stumpf Bea
Írta: ,

Lehet, hogy nem is gondolnád, de a hűtőd tartalma és elrendezése is sokat számít akkor, ha bűnözések nélkül akarod betartani a diétád, vagy egyszerűen csak folyamatosan azt szeretnéd, hogy rend legyen benne. Most olyan egyszerű tippeket hoztunk el neked, amikkel könnyedén megváltoztathatod a teljes hűtőd képét! Lássuk, mik ezek!

Kell egy rendszer Kép forrása: brit.co

Lehet, hogy eddig nem is érezted fontosságát annak, hogy rendszerezd a hűtőd tartalmát, csak az tűnt fel, hogy folyton találsz benne olyan ételeket, amik már lejártak, többször kell kidobnod olyasmiket, amikről már rég elfeledkeztél vagy egyszerűen soha nem találod azt, amire épp szükséged van.

Tipp: Bevásárlás előtt jó, ha átnézed a hűtődet, és olyasmiket veszel, amikre valójában szükséged van, de nem vásárolsz belőle extra adagot, hogy később a hűtőd egy eldugott sarkában találd meg több hét elteltével.

Mit hova tegyél? Kép forrása: stylecaster.com

Ahhoz, hogy az előre kitervelt rendszer működjön, meg kell határoznod néhány szabályt, amit betartva mindig szuper rend lesz majd a hűtődben. Fontos például, hogy melyik polcot mire használod, hogy miket teszel szemmel látható helyre és miket dugsz el a sarokba.

Tipp: Azt tanácsoljuk, hogy ahhoz, hogy az egészséges étrendedet betartsd, a középső polcra mindig egészséges ételeket tegyél, mindig legyen sok-sok zöldség és gyümölcs a hűtődben, a hasonló kategóriájú élelmiszereket pedig csoportosítva rendezd el a polcokon. A tejtermékek kerüljenek egy polcra, a befőttek, lekvárok, savanyúságok egy másikra, a maradékok vagy a felhasználandó alapanyagok pedig jól záródó dobozokban egy harmadikra.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!