6 tipp 10 ezer forint alatt, ha unod a konyhádat

Zabolai Margit
Írta: ,
6 tipp 10 ezer forint alatt, ha unod a konyhádat

A konyha az alkotás, a kreativitás és a meghitt, közös étkezések, nagy beszélgetések helyszíne kellene, hogy legyen, de ha kicsit unalmas, kicsit elavult vagy csak nem elég inspiráló, akkor könnyen nyűgnek érezheted az itt töltött időt. Sajnos a konyha teljes felújításánál talán csak a fürdőszoba renoválása a drágább, ezért most mutatunk néhány filléres trükköt, amivel még a kicsi konyhát is feldobhatod, ráadásul alig érzi meg a pénztárcád a változást.

Tapétát a konyhaszekrényre! Kép forrása: designsponge.com

Unod a konyhaszekrényedet, de nem telik arra, hogy teljesen újat csináltass? Sebaj! A modern és annyira divatos színes szekrénysorok többsége egyszerű farost lemezből készül, amire színes fóliát zsugorítanak. Ennek a módszernek a házi változata, ha vízálló vinyl tapétát veszel, és ezzel ragasztod le a konyhabútor ajtóit.

Kísérletezz bátran a színekkel, hiszen, ha az eredmény mégsem tetszik, egyszerűen lehúzhatod az öntapadós tapétát, és másikat ragaszthatsz a helyére, vagy visszaállíthatod az eredeti állapotokat.

Attól függően, hogy az összes szekrényt le akarod-e tapétázni, és hogy milyen árú tapétát veszel, az egész műveletet 5-10 ezer forintból is kihozhatod, a változás azonban nagyon látványos lesz.

Le az ajtókkal!

Ki mondta, hogy mindig mindent gondosan el kell zárni a szekrényekbe? Ha van egy szép étkészleted, néhány mutatós borospoharad vagy akárcsak egy különleges salátástálad, szereld le az egyik felső szekrény ajtaját, és rendezd el ízlésesen a legmutatósabb darabokat.

Ha ügyesen válogatod meg a színeket, egy üde foltot kapsz a konyhádban, ami azonnal odavonzza a tekinteteket.

Nem nagy változás, mégis meghatározhatja a hangulatot, a legjobb benne pedig az, hogy egyáltalán semmibe nem kerül, és az ajtót bármikor visszacsavarozhatod, ha meggondolnád magad.

Fókuszban

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?