6 praktikus rendszerezési tipp a fürdőszobádhoz

Írta: ,

Fürdőszoba – itt kezdődnek a nyűgös reggelek, és itt érnek véget a fáradt esték is. Nem mindegy tehát, milyen hangulatban indítasz vagy zársz le egy napot ebben a helyiségben! Legyen minden könnyen elérhető, praktikus, kihasznált és természetesen gyönyörű. Mutatjuk, hogyan!

Pucoláááás! Kép forrása: 12oaksblog.com

1/6 Pucoláááás!

Ugye a tisztaság – pláne egy fürdőszoba esetén – evidencia. Ám legyen az is egyértelmű, hogy ha helyet akarsz spórolni, ha ésszerűsíteni akarsz, akkor bizony minden felesleges kacatot ki kell dobni.

Kezdd hát a felgyülemlett apróságok kegyetlen kiszortírozásával. A praktikum ott kezdődik, ha mindent abban a helyiségben tartasz, ahol használni szoktad.

Ha a fürdőszobaszekrényben nem oda való dolgok is megjelentek, irányítsd őket vissza a helyükre.

Az egészség jegyében Kép forrása: stylecaster.com

2/6 Az egészség jegyében

A régi tubusok tartalma, a lejárt krémek, a tavaly kapott termékminta egyike sem olyasmi, amit a bőröddel szívesen érintkezésbe hoznál, nem igaz?

Tekintve, hogy akár kiütéseket is kaphatsz a lejárt kozmetikumoktól és tisztítószerektől, érdemes őket időről időre kiselejtezni, vagy pedig időben elhasználni.

Enyém, tiéd Kép forrása: blogs.atribuna.com.br

3/6 Enyém, tiéd

Ha nem egyedül laksz, akkor mindenkinek kell egy saját kis terület a fürdőben, bármilyen kicsike is ez a helyiség. Ha nincs elég hely fürdőszobai szekrénynek, fúrj fel pár polcot, akasztót, használd a mosdó alatti részt, hogy mindenkinek legyen helye elpakolni.

Amint eltűnnek a flakonok és a tubusok a mosdó vagy a kád széléről, máris rendezettebb lesz az összhatás, ráadásul a felakasztott szekrényke vagy polc is tükrözheti a stílusodat (dekorációs ötletekkel tele van az internet).

Ha nincs sajátod (dehogy nincs), akkor használd mások fantáziáját, és nézegesd a DIY blogokat ötletekért.

Lógósok Kép forrása: fluxdecor.com

4/6 Lógósok

Ha napi rendszerességgel mosod vagy vasalod a hajad, akkor a hajszárító, hajvasaló, hajsütő mindig elöl van, mert nem érdemes elrakni őket.

Ahelyett, hogy csak foglalnák a helyet és összegubancolódna a sok kábel, érdemes felakasztani őket szépen egymás mellé a falra, így több helyed marad, és ha kell valamelyik, csak leakasztod a falról.

Gyerekjáték Kép forrása: simplydiy2.blogspot.hu

5/6 Gyerekjáték

Ha van gyerek a háznál, az esti pancsiban biztosan részt vesz egy-két gumikacsa, tengeralattjáró, vitorlás hajó vagy Loch Ness-i szörny.

Érdemes a játékokat egy helyre gyűjteni, például egy necczsákban vagy kosárban fellógathatod őket a falra, így nap közben nem sok vizet zavarnak majd.

Apránként Kép forrása: tilemountain.co.uk

6/6 Apránként

A fürdőszoba takarítása nem tartozik a kedvencek közé. Csempét súrolni, vízkövet vakarni minden, csak nem izgalmas vagy kellemes foglalatosság.

Ha viszont minden nap szépítesz, tisztítasz rajta egy kicsit, – például ha minden zuhany után veszed a fáradságot, és egy mozdulattal letörlöd a cseppeket a csempéről – a nagytakarítást akár meg is úszhatod.

Ráadásul így kevesebb vegyszert is kell használnod. Ez pedig mind a pénztárcád, mind a környezettudatosság szempontjából jó hír.