6 praktikus lépés a kapszulagardróbod kialakításához

Írta: ,

Egy korábbi cikkünkben bemutattuk, mi is az a kapszulagardrób, most pedig néhány gyakorlati tanáccsal szeretnénk segíteni, hogy a sajátodat is kialakíthasd! Hidd el, ezzel a rendszerezési módszerrel sokkal átláthatóbb lesz a szekrényed, és sok-sok percet megspórolhatsz a reggeli „Mit vegyek fel?” tortúrából.

Szelektálj! Kép forrása: popsugar.com

1/6 Szelektálj!

A kapszulagardróbod kialakításához legelőször egy alapos válogatást kell végrehajtanod.

Praktikusan ez azt jelenti, hogy pakold ki az egész szekrényed, majd minden darabot egyesével nézz át és tedd kupacokba (tudod, ahogy Carrie is tette a Szex és New Yorkban).

Legyen egy igen, egy lehet és egy nem kupacod – persze ez még bővíthető téli/nyári vagy eladó/charity csoportokra, de a lényeg, hogy helyet csinálj a szekrényedben, úgyhogy csak könyörtelenül!

Csodás, új szekrény Kép forrása: buzzfeed.com

2/6 Csodás, új szekrény

Most, hogy a szekrényedben végre csak azok a ruhadarabok maradtak, amiket tényleg hordasz és szeretsz, már sokkal átláthatóbb a helyzet, igaz?

Nézd meg, milyen színből, fazonból vagy mintából van a legtöbb! 

Ezzel sok mindent megtudhatsz a saját öltözködésedről, és még az is lehet, hogy rájössz, valójában egy teljesen más stílusban érzed jól magad, mint eddig hitted!

Ne olyan gyorsan! Kép forrása: popsugar.com

3/6 Ne olyan gyorsan!

Miután kiszelektáltad a szekrényed felét, illetve elajándékoztad vagy eladtad a nem és a lehet kupacokban lévő ruhákat, hamar rád jöhet a vásárlási inger, hiszen szinte üresnek látod a gardróbod.

Azt javasoljuk, hogy várj egy kicsit a vásárlással! 

Teljen el néhány hét, ami alatt kitapasztalod, hogy a megmaradt ruhák közül mi mivel passzol, és ha hagysz magadnak egy kis időt, az is kiderül, valójában mi hiányzik a szekrényedből.

Éljen az egyszerűség! Kép forrása: bedazelive.com

4/6 Éljen az egyszerűség!

Amikor eltelt annyi idő, hogy úgy érzed, itt az ideje vásárolni néhány új ruhát, próbálj meg olyan darabokat választani, amik passzolnak a szekrényed tartalmához.

Jobb, ha nem veszel túl sok mintás darabot – ha valami extrát akarsz, inkább anyagában mintás, de egyszínű ruhákat válassz –, illetve feltétlenül szükséged lesz néhány egyszerű, egyszínű, laza pólóra, ami mindennel párosítható, ezek lesznek a ruhatárad Jolly Jokerei!

A hármas szabály Kép forrása: bloominrouge.com

5/6 A hármas szabály

Ha meglátsz egy szuper ruhát a kirakatban, mielőtt megvennéd, mindig gondold végig, mivel tudod majd összepárosítani.

Ha van legalább három olyan outfit, ami bevillant, akkor jöhet, de ha nem nagyon illik a meglévő ruháidhoz, nem érdemes rá beruházni, valószínűleg úgyis csak árválkodna a szekrényedben.

Persze néhány kivétel itt is van, de a lényeg, hogy ne vásárolj össze mindent, ami elsőre megtetszik!

Szuper kiegészítők Kép forrása: popsugar.com

6/6 Szuper kiegészítők

Ha a szelektálás után unalmasnak és szürkének találod a gardróbod tartalmát, akkor se ess kétségbe, hiszen kiegészítőkkel a legegyszerűbb szettet is könnyedén feldobhatod.

Gondolj egy farmer-fehér póló párosításra egy sportcipővel, majd képzeld el ugyanezt a szettet egy magassarkúval és egy izgalmas statement nyaklánccal.

Ugye, mennyire más hatást keltenek?

Forrás: glamhaul.com