6 izgalmas kiegészítő betonból, amit te is elkészíthetsz

Serestyén Sára
Írta: ,

A betonról sokan a hideg, szürke és nehéz szavakra asszociálunk, de semmiképpen sem a harmonikusra, otthonosra és melegre – pedig hiszed vagy sem, betonból nem csak monumentális szerkezeteket lehet létrehozni, hanem könnyen kezelhetősége révén rengeteg kreatív és egyedi tárgy készíthető belőle. Most 6 olyan izgalmas tárgyat mutatunk neked, amit te is elkészíthetsz a lakásodba.

Ezt az egyszerű, de annál mutatósabb adventi gyertyatartót könnyen elkészítheted az ünnepekre. Nem kell hozzá más, csak egy üres tejes doboz vagy egy akármilyen doboz, ami jól szigetel – a legjobb azonban a tejes doboz, mert annak csak az egyik felét kell majd szigetelőszalaggal körberagasztanod, hogy ne folyjon ki a beton, amíg megköt.

A tejes doboz felső részén vágj lyukakat, amikbe parafa dugót nyomj bele olyan mélyre, hogy majd bele tudd állítani a gyertyákat. A dugókat rögzítsd, hogy ne mélyedjenek bele a betonba – erre használhatsz ragasztószalagot, de fogvájót vagy szöget is, amivel kitámaszthatod őket.

Egyedi ruhaállvány Kép forrása: ana-white.com

Ehhez nem lesz másra szükséged, mint egy régi műanyag vödörre, öt fa cölöpre és persze betonra.

Első lépésként, ha kezeletlen cölöpöket vettél, akkor mindenképpen csiszold és lakkozd le őket – egyébként erre a célra használhatsz fa seprűnyelet is.

Miután megszáradt a fa, a vödör aljába rakj 20-25 centi vastagságban betont, majd ragasztószalaggal ragassz hálószerű szerkezetet a vödör tetejére, és egyenként nyomd bele a rudakat, végül erősítsd meg a rögzítést.

Ha megszáradt, akkor finoman húzd ki a vödörből az állványt. És már kész is az egyedi, saját készítésű ruhaállványod!