6 fantasztikus tavaszi balkonvirág, amit te is szívesen elültetnél

Szabó Erzsébet
Írta: ,
6 fantasztikus tavaszi balkonvirág, amit te is szívesen elültetnél

Kép forrása: gregorylee/depositphotos.com

Ha te is szeretnéd virágba borítani a balkonodat, akkor ne késlekedj! Itt az ideje, hogy megtervezd, idén hogyan fogod feldobni a teraszodat, erkélyedet, milyen újdonságokat próbálsz ki. Ha az alábbi növényeket is felhasználod a dekorálás során, egész biztosan csodás látványban lesz részed!

Az egynyári virágok közül tökéletes választás a büdöske.

Bár kicsit sablonosnak hathat, akárcsak a musktáli, a büdöskéknek is számtalan alfaja van, ezért a végtelenségig lehet variálni a különféle kompozíciókat, színösszeállításokat a segítségükkel.

Változatosságuk mellett előnyeik közé sorolhatjuk, hogy nagyon hosszan virágoznak (május elejétől egészen őszig), rendkívül igénytelenek, és magról végtelenül egyszerűen szaporíthatóak.

Szóval, ha kezdő balkondíszítő vagy, esetleg egy olcsó, de látványos és tartós virágot szeretnél, akkor a büdöskékből egész bátran tankolj fel!

Levendula Kép forrása: dar19.30/Depositphotos

Bár nem egy tipikus balkonnövény a levendula, mégis érdemes gondolnod rá, ha könnyen gondozható, látványos és igénytelen virágot keresel.

A levendula gyors gyarapodásának feltétele a sok napsütés, és az igénytelenebb, meszes talaj.

Ha ezeket biztosítod számára, villámgyorsan gyarapodásnak indul, és szépen bokrosodik.

Előnye továbbá csodálatos illata, ami nyugtató aromájának köszönhetően biztosan téged is kényeztetni fog, még a leghúzósabb napok után is.

Ha szereted a változatosságot, érdemes összeboronálnod a különböző színeket, hiszen levendulából nem csak lilát, hanem rózsaszínt és fehéret is vehetsz.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató