6 egzotikus keleti dekoráció, ami hatással van a lelkedre

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A különféle lakberendezési stílusok állandóan jönnek-mennek, de egyvalami biztos: az egzotikus kelet mindig újult erővel tér vissza a népszerűségi lista élére. Amellett, hogy a távoli országokra emlékeztető kiegészítők rendkívül látványosak, minden helyiséget otthonossá és különlegessé varázsolnak. Ez közkedveltségük legfőbb oka!

Nem véletlenül világhírű a perzsaszőnyeg, mindenki a keleti világgal köti össze ezt az alapvető lakberendezési tárgyat.

Egy szőnyeg elképesztő mértékben meg tudja határozni egy helyiség hangulatát, márpedig, ha keleti dekoráció, akkor ezen sajnos nem spórolhatsz.

Válassz minél puhább, feltűnőbb és méretesebb szőnyeget, lehetőleg olyat, amin minta is van! Ha még inkább fokoznád a keleti vonalat, érdemes a szőnyegnek központi funkciót adnod pl.

úgy, hogy alacsony székeket vásárolsz hozzá, vagy ráhelyezett párnákra ülteted le a vendégeidet.

 

Léleknyugtatás párnákkal Kép forrása: honestlywtf.com

Csodálatos, amint néhány párna igazi otthont tud varázsolni egy helyiségből. Otthon, ahol leeresztesz, pihensz és megújulsz.

Akárcsak a szőnyegek, úgy természetesen a párnák is alapelemei a keleti dekorációnak. Nagy előnyük, hogy vonzzák a tekintetet, és rendkívül változatosan, sokoldalúan kombinálhatóak.

Bár a díszpárnák nem olcsóak, mégis kedvező áron megúszhatod velük a dekorálást, ha csak a huzatokból vásárolsz újakat. Így egyúttal a változatosságot is biztosítod, ami persze nagyon fontos, ha szeretnéd mindig aktualizálni az otthonodat. A párnák emellett kényelmesek, otthonos hatást keltenek, és persze tökéletesen kiegészítenek minden kanapét, fotelt, vagy éppen üres sarkot.