6 dolog, amire az otthoni irodádban szükséged lesz

Írta: ,

Az egyik legnagyobb előnye annak, ha otthonról dolgozol, hogy az „irodádat” teljesen a saját ízlésednek megfelelően rendezheted be. Ahhoz azonban, hogy a munkádat profi módon tudd végezni, meg kell teremtened magadnak a megfelelő munkakörnyezetet. Mutatjuk, mire is lesz szükséged!

Megfelelő irodai bútorok Kép forrása: theglitterguide.com

1/6 Megfelelő irodai bútorok

Attól még, hogy otthonról dolgozol, szükséged lesz megfelelő irodai berendezésre. Gondold végig, milyen jellegű bútorok azok, amelyek illeszkednek az otthonod berendezéséhez, de mégis kényelmesek és praktikusak.

A szék kiválasztásánál ne légy szűkmarkú – a több órás ülőmunka az otthonodban sem kíméli a gerincedet! A dizájner darabok ugyan nagyon mutatósak, de nem feltétlenül felelnek meg a célnak, így inkább azt javasoljuk, hogy ruházz be egy rendes irodai székre. Igaz, hogy ezek nem mindig olyan csajosak, viszont a hátad hálás lesz érte.

2/6 Rendszerezők

Ha otthon rendezed be az irodádat, akkor a különféle irodai eszközökről – úgy, mint tollak, nyomtatópapír, nyomtató patron, tinta – neked kell gondoskodni.

Ahhoz, hogy rendet tudj tartani, szükséged lesz különféle rendszerezőkre is, melyekben nem csak ezeket az eszközöket, de akár a különféle dokumentumokat is tárolhatod.

Személyes kiegészítők Kép forrása: bloglovin.com

3/6 Személyes kiegészítők

Az otthoni munkaállomásod nem csak a munkahelyed, de a személyes tered is egyben, ezért fontos, hogy tükrözze a személyiségedet és komfortosan érezd magad benne!

Bártan helyezz ki olyan tárgyakat, játékokat, amelyek pár percre kikapcsolnak, vagy éppen ellenkezőleg, energiával töltenek fel és serkentik a kreativitásod.

Tegyél ki pár családi képet vagy a gyerekek rajzait, de akár motiváló idézeteket is kiragaszthatsz, amiktől jobban pörög majd a munka.

Arra azért ügyelj, hogy ne vidd túlzásba a dekorálást, és maradjon meg az irodai jelleg, nehogy a sok személyes kütyü elterelje a figyelmedet a munkáról!

Növények Kép forrása: residencestyle.com

4/6 Növények

A másik módja, hogy az irodádat még személyesebbé varázsolt, ha egy-két növényt is beszerzel.

A szobanövények nem csak látványosak, de az egészségre is jó hatással vannak! A levegő tisztításában és párásításában is szerepet játszanak – a párás levegő hatására csökken a szem és a torok irritációja, és javul a közérzet is.

A következő növényeket bátran használd az otthoni irodádban, mert kevés törődéssel is rendkívül mutatósak: árnyék liliom, vitorla virág, kaktusz félék, zámia, dracéna, zöldike és szobai futóka.

Testedző eszközök Kép forrása: iheartorganizing.com

5/6 Testedző eszközök

Ha ülőmunkát végzel, akkor elengedhetetlen, hogy a nap folyamán többször megtornáztasd az elgémberedett végtagjaidat, és a hátizmodat is erősítsd.

Egy pár perces tekerés a szobabiciklin egyből feltölt majd energiával – de egy lépegetőt vagy futópadot is beszerezhetsz, amit akár telefonálás közben is használhatsz! Persze nem feltétlenül kell drága testedző gépekre költened, egy pár súlyzó vagy egy jógaszőnyeg is megteszi. 

A lényeg, hogy mozgasd meg magad – ez nem csak a testednek fog jót tenni, de a vérkeringésedet is felpezsdíti, amitől a munka is jobban megy majd.

Egy ajtó Kép forrása: freshome.com

6/6 Egy ajtó

Igen, attól még, mert az otthon melegéből intézed a dolgaidat, szükséged van egy elszeparált részre, amit ténylegesen a munkahelyednek nevezhetsz – hiszen a legegyszerűbben az otthoni dolgok tudják elvonni a figyelmedet a munkáról! Ha viszont van egy hely, ahová visszavonulhatsz és dolgozó üzemmódba kapcsolhatsz, akkor a család sem fog zavarni téged.

Amennyiben nincs lehetőséged arra, hogy egy külön szobában alakítsd ki az irodádat, akkor válaszd ki a lakás legcsendesebb szobáját, vagy keríts el egy kis zugot a nappaliban, ahol jók a fényviszonyok és nyugodtan dolgozhatsz.