5+1 hangulatos olvasósarok, amit te is könnyen kialakíthatsz a lakásodban

Írta: ,

Egyre korábban sötétedik, és a hideg őszi estéken nincs igazán kedve az embernek kimozdulni otthonról. Ilyenkor talán az esik a legjobban, ha begubózunk a sarokba egy jó regény és egy finom tea társaságában – ötleteink segítségével ráadásul nagyon hangulatos kis olvasósarkot alakíthatsz ki magadnak a lakásban! Neked melyik a kedvenced?

Keleties nyugalom Kép forrása: homedit.com

1/6 Keleties nyugalom

Igazi japán hangulatú olvasósarkot tudsz építeni a szobád végébe, és ehhez nem is lesz másra szükséged, csak egy vastagabb ágytakaróra, esetleg egy vékony matracra, és sok-sok párnára.

Egy óriási tálcával hasonló kis teázó asztalod is lehet, mint a képen, és ha néhány füstölőt, esetleg hangulatos illatgyertyát is beszerzel, valódi kis relaxációs teret alakíthatsz ki, ahol minden nap feltöltődhetsz.

Válaszd le a teret! Kép forrása: estiloydeco.com

2/6 Válaszd le a teret!

Egy fotel önmagában keveseknek jelenti a nyugalom szigetét, ahova el tudnak vonulni olvasgatni, két könyvespolc segítségével azonban tökéletesen le tudod választani a teret a foteled körül, így máris kész az új „olvasószobád”.

Egy kisebb dohányzóasztalt is vigyél be az új olvasósarokba, amire rápakolhatsz néhány apróságot.

Nagyon kicsi lakásba Kép forrása: urbanoutfitters.com

3/6 Nagyon kicsi lakásba

Ha annyira kicsi a lakásod, hogy nem rendelkezel olyan térrel, ahol egész olvasósarkot lehet kialakítani, akkor a neked való megoldás ez a hintaszerűen felfüggesztett, fából készült lap.

A legjobb, ha az ablak közelébe helyezed, így a természetes fény is meg tudja világítani a praktikus, helyspórolós olvasósarkot, amíg be nem sötétedik.

A függőpolcodon könyveket, teáscsészét is tárolhatsz, és ha van a közelben egy konnektor, a hintád zsinórjára csavarhatsz egy égősort is, hogy még hangulatosabb legyen az összhatás.

Polcok között Kép forrása: media.bookbub.com

4/6 Polcok között

A könyvespolcokkal körbeépített fotelhez hasonló megoldás ez is, ahol egy alacsonyabb polc segítségével építhetsz ki egy olvasópadot az ablak előtt, és további polcokkal választhatod le a teret oldalt és felül.

Igazi könyvmolyoknak ez lehet a legkézenfekvőbb megoldás, hiszen így rengeteg helyed lesz, ahol tárolhatod a köteteidet.

5/6 Olvasósátor

Az egyik legnépszerűbb és leginkább pénztárcakímélő módja a saját olvasósarok létrehozásának határozottan a baldachin. Ebből vehetsz átlátszó tüllt, hálós necc-anyagút, de vastagabb függönyszerűt is, amit bárhol fellógathatsz a lakásban.

Hogy ne legyen nagyon sötét, egy apró olvasólámpát is érdemes beszerezned, ezen kívül pedig csak párnákra, vagy egy apró, kör alakú, hosszú szőrű szőnyegre lesz szükséged a kényelmes ücsörgéshez.

Ezzel a megoldással teljesen kizárhatod a zavaró külvilágot, és magad lehetsz a kis sátradban, kizárólag a könyvekkel és a fantáziáddal.

6/6 +1. Régi szekrényből

A mi kedvencünk ez az igazi, miniatűr olvasószoba, amit sajnos csak azok tudnak elkészíteni, akiknek van otthon felszámolásra váró beépített gardróbszekrényük vagy spájzuk, amit át lehet alakítani.

Ha ezen szerencsések közé tartozol, érdemes elgondolkodnod egy ilyen szoba berendezésén.

Ez egy kicsit nagyobb projekt, mint a többi tippünk, hiszen itt festened is kell majd, de ezen kívül elég kevés dolgot kell beszerezned hozzá, hiszen a polcok jobb esetben már eleve a rendelkezésedre állnak. Itt is kialakíthatsz egy olvasópadot puha párnákkal, ahol maximálisan átadhatod magad a történetnek, amit épp olvasol.