5 zseniális ötlet, amit mindenki imádni fog, akinek kis szobát kell berendeznie

Írta: ,

A kis helyiségek kifejezetten otthonosak, meghittek tudnak lenni, de tény, hogy a berendezésükhöz kell egy kis kreativitás, és sok praktikus szempontot is figyelembe kell venni. Nem árt, ha az alábbi ötletek a tarsolyodban vannak ilyen helyzetekre.

Szép és hasznos Kép forrása: blog.homedepot.com

1/5 Szép és hasznos

Ha kis lakásban élsz, biztosan felfelé is terjeszkedsz, ez pedig azt jelenti, hogy valószínűleg van a lakásodban egy létra, amit azonban talán csak évente kétszer használsz, amikor mondjuk egy galériatárolóról lehozod a szezonális ruháidat.

Ha az év többi napján is ott kell állnia a létrának vagy fellépőnek, tegyél a fokaira kis polcokat, és máris praktikus tárolót alakítottál ki mondjuk a fürdőszobában.

Amikor pedig szükséged van a létrára, egy mozdulattal leemelheted a róla a polcokat.

Körbeépítve Kép forrása: home-designing.com

2/5 Körbeépítve

Ebben a modern, minimalista hangulatú hálószobában egy kis dolgozósarok is helyet kapott, kihasználva a szekrény és a fal közötti üres teret.

A kis polcok egy üres falat megtörnének, és zsúfolttá, nyomottá tennék az amúgy is kis méretű szobát, itt viszont nem csak praktikusak, de jól is mutatnak.

A méretre készült bútor egyébként is mindig jobb megjelenést kölcsönöz az apró helyiségeknek.

Tedd hasznossá! Kép forrása: lushome.com

3/5 Tedd hasznossá!

A legtöbben egy parányi éjjeliszekrényt azért az extra mini hálószobákba is beillesztenek, hiszen tényleg praktikus, ha van hová tenni a telefonodat, az elalvás előtt olvasott könyvet, vagy akár az éjjeli lámpát.

De ha már úgyis hagysz itt egy kis helyet, akkor ne érd be egyetlen tárolófelülettel!

Ez az oldalt nyitott polcrendszer az ágyadról is kényelmesen hozzáférhető, jól mutat, és sok apróságnak kínál állandó helyet, amik amúgy csak a szobában kallódnának.

Rendet a sminkek között Kép forrása: thewhoot.com.au

4/5 Rendet a sminkek között

Te is túl sok időt töltesz el reggelente azzal, hogy a megfelelő púdert keresed?

A fürdőszobai káoszt, a folyton lepotyogó sminkek okozta rumlit és a kétségbeesett keresést egy csapásra megszüntetheted egy mágneses táblával, és egy méretre vágható, öntapadós mágnescsíkkal, amit hobbiboltokban szerezhetsz be.

Csak ragassz egy kis darabot a leggyakrabban használt sminkszereid hátuljára, és dobd őket a táblára.

Alig foglalnak helyet, mégis áttekinthetőek és mindig kéznél lesznek majd.

Okosan a konyhában is Kép forrása: etsy.com

5/5 Okosan a konyhában is

Egy apró polcon nem sok minden fér el. De ha alulról ráfúrod a fára néhány befőttesüveg tetejét, majd ezekbe becsavarod az üvegeket, máris megdupláztad a helyet.

A jól záródó üvegekben fűszereket, teákat, vagy bármi olyan apróságot tarthatsz, ami egyébként szétszóródna a konyhában, például befőttes gumit vagy fogpiszkálót.

Nem csak nagyon praktikus, de szerintünk kimondottan jól is néz ki, ráadásul tényleg bárki elkészítheti, nem kell hozzá asztalosvizsga.