5 tipp, hogy boldogabbnak érezd magad az otthonodban

Zabolai Margit
Írta: ,
5 tipp, hogy boldogabbnak érezd magad az otthonodban

Talán a gyűjtögető életforma, talán a fogyasztói társadalom nyomása teszi, de mindannyian hajlamosak vagyunk olyasmikkel telezsúfolni az otthonunkat, amire valójában nincs szükségünk. Mutatunk néhány tippet, hogy megszabadulj a fölösleges helyfoglalóktól, és ettől az otthonod egy sokkal rendezettebb, tisztább, boldogabb hellyé váljon!

Minden nap egy dolog Kép forrása: diyyourcrafts.com

Nem kell ajtóstul a házba rontanod, ha lomtalanítani szeretnéd az otthonodat. Jelölj ki magadnak egy intervallumot – egy hetet, egy hónapot – amikor minden nap megszabadulsz egy dologtól.

Az első szakasz biztosan könnyen menni fog, csak kidobod azt a nagy halom régi újságot, ami már úgyis bekötve állt egy dobozban, vagy megszabadulsz a törött lábú kisszéktől.

Az idő múlásával azonban ténylegesen rá fogsz kényszerülni arra, hogy végiggondold, mi is az, amit valóban használsz és szeretsz az otthonodban, és mi az, amire valójában egyáltalán nincs szükséged.

Fedezd fel a lehetőségeidet! Kép forrása: barcelonasecreta.com

Természetesen senkit nem szeretnénk arra biztatni, hogy dobáljon mindent a kukába, de számos más módja van annak, hogy megszabadulj a fölöslegessé vált holmiktól.

Mielőtt szelektálni kezdesz, érdemes felmérni a lehetőségeidet: mi az, amit elajándékozhatsz, mi az amiből adomány lehet, mit tudsz eladni és mi kerülhet újrahasznosításra.

Készíts listát és tervet, mert így nem csak könnyebb lesz később a dolgod – egyszerűbb megszabadulni valamitől, ha tudod, hová tedd – de arra is nagyobb az esély, hogy végigvidd a tervedet.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv