5 szuper trükk a karácsonyi dekoráció tárolásához

Bodnár Alexa
Írta: ,
5 szuper trükk a karácsonyi dekoráció tárolásához

Sokan már vízkeresztkor leszedik a karácsonyi díszítést a lakásban, és valljuk be, nem is túl vidám látvány egy száradó karácsonyfa, amely majdnem húsvétig a lakásban marad. Összegyűjtöttünk neked néhány praktikus és kreatív trükköt, amely segít majd abban, hogy a fáról és a lakás különböző pontjairól begyűjtött karácsonyi dekorációt a megfelelő módon tudd tárolni a következő ünnepi időszakig.

Gubancmentes izzó Kép forrása: thecrazyorganizedblog.com

Valószínűleg nálad is többször előfordult már, hogy a karácsonyi dekorálást azzal kellett kezdened, hogy legalább egy órán át próbáltad kigabalyítani az előző évben hanyag módon elpakolt izzósort. Bár minden évben megfogadjuk a fadíszítéskor, hogy az idén majd úgy tesszük el az égőket, hogy jövőre ez ne essen majd meg velünk, a leszedéskor vagy nincs már ehhez idegzetünk, vagy hiába csavarjuk össze, jövőre ugyanolyan gubancos lesz az égősor.

Egy tuti módszer, amely egészen gyorsan kivitelezhető, ha egy vastagabb kartonból levágsz egy szélesebb sávot, amelyet az egyik oldalon bevagdosol úgy nagyjából a sáv egyharmadáig: így profi módon fel tudod rá csavarni az égősort, és soha többet nem kell a gabalyítással küzdened.

Törésmentes gömbtárolás Kép forrása: hgtv.com

Az üveggömbök az egyik legcsodálatosabb elemei a karácsonyi dekorációnak, de amilyen csodálatosak, sajnos annyira törékenyek is egyben. Ahhoz, hogy a következő karácsonykor ne azért kapd az első sokkot, mert a hanyagul eltett gömbjeid összetörtek, mutatunk egy szuper trükköt, hogy biztonságosan tárolhasd a díszeket, ha már az eredeti dobozukat kidobtad.

Az üveggömbök és egyéb lógatható díszek számára remek tárolási megoldás, ha egy tojástartóba pakolod őket, amelyben nem tudnak ide-oda mozogni. Ha nem ülnek túl stabilan a sima tartóban, akkor jó trükk, ha egy darab szalvétát, papírtörlőt is teszel alájuk.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján