5 szuper tárgy, amit egy üres konzervdobozból készíthetsz

Írta: ,

Üres konzervdobozok szinte minden háztartásban találhatóak, és többnyire a szemétben landolnak, pedig egy kis fantáziával egyedi lakberendezési tárgyakat, tárolókat, praktikus apróságokat vagy díszeket készíthetsz belőlük. Mutatunk néhány ötletet!

Csillár Kép forrása: greigedesign.com

1/5 Csillár

Nem is kell feltétlenül a legszebb, legújabb konzervdobozokat használnod ahhoz, hogy mutatós dekorációd legyen.

A régiek már meglévő patinájukkal is tökéletesen illeszkednek a vintage hangulatba.

Ha az aljukra lyukat fúrsz, amin keresztül átvezeted a lámpavezetéket, valamint az oldalukat is kilyukasztod néhány helyen, tökéletes világítótesteket alkothatsz például az étkezőasztal fölé.

Írószer rendszerező Kép forrása: flickr.com

2/5 Írószer rendszerező

Szüntesd meg a káoszt az íróasztalodon!

Szerelj fel egy sínt a falra, arra pedig akassz konzervdobozokat, amiket először alaposan megtisztítasz, lecsiszolsz és lefestesz.

Ha nincs kedved a minták megfestésével bajlódni, nyugodtan használj például dekortapaszt, amit egyszerűen körbetekerhetsz a dobozokon!

Növényfal Kép forrása: outdoorareas.blogspot.hu

3/5 Növényfal

A konzervdobozokba természetesen növényeket is ültethetsz, ez talán az üres dobozok egyik leggyakoribb és legnépszerűbb felhasználási módja.

Gyűjts különböző méretű konzerveket, fesd őket színesre és rögzítsd egy sík falfelületre – így még izgalmasabb növénytartókat kaphatsz, amik bohém hangulatot kölcsönöznek az otthonodnak.

Egyszerű zöld növényekkel és nagy virágú, színes szirmokkal is jól mutat ez az elrendezés.

4/5 Szélcsengő

Vágd le a konzervdoboz alját és tetejét, függeszd fel néhány színes madzagnál fogva, majd középen engedj le egy szalagot, amire kis kavicsot vagy más apró tárgyat rögzítesz.

Ahogy a szél mozgatja a felfüggesztett konzervdobozt, mindig nekiütődik a kis nehezéknek, és csilingelő hangot hallat.

Bátran kísérletezz, hogy megtaláld azt a hangmagasságot, ami a te fülednek a legkedvesebb, és ne félj gazdagon dekorálni a konzervdobozodat: díszítheted dekupázs technikával, de mintákat is festhetsz rá, ha pedig az aljára színes szalagokat ragasztasz, még szebben fog mutatni a szellőben.

Madáretető Kép forrása: hgtv.com

5/5 Madáretető

Szeretnéd a közeledben tudni a nyár éneklő kis madarait?

Akkor gondoskodj róla, hogy találjanak élelmet a kertedben!

A konzervdobozból készült madáretető elkészítése semmivel sem bonyolultabb, mint a műanyag flakonból kivágott társáé, de sokkal mutatósabb lesz, és az időjárási viszontagságoknak is jobban ellenáll majd.