5 szuper rendszerezési trükk a gyerekjátékoknak

Szabó Erzsébet
Írta: ,
5 szuper rendszerezési trükk a gyerekjátékoknak

Kép forrása: fireangels.org

Egy gyerekszoba soha nem lehet elég nagy, pedig csak keveseknek adott meg, hogy valóban méretes lakrészt adományozzanak a csemetéiknek. Ilyenkor jönnek a különféle tárolási praktikák és megoldások, amik szerencsére egyáltalán nem vesznek el a látványból. Sőt!

Dekoráció és tároló egyben Kép forrása: goodhousekeeping.com

Hogyan lehet összhang és rend egyszerre a gyerekszobában? Hát így! Amennyiben teljes felújítás előtt álltok, érdemes elgondolkoznotok a beépített rendszereken – és ide nem kizárólag a szekrények tartoznak.

Ha megnézed ezt az inspirációt, az ülő rész és a polcozás adott volt, ytongból ti is könnyen elkészíthetitek. Ezután már csak annyi a feladat, hogy a polcokat megtöltsétek egyforma dobozokkal, ez garantálja az összhangot, és persze a rendet.

Tipp: mielőtt belevágnátok a projektbe, célszerű beszerezni a dobozokat, tárolókat, hogy egész biztosan ideálisak legyenek a polcméretek, és ne kelljen külön készíttetni, mert úgy jóval drágább lesz a végeredmény.

 

Plüssök a ketrecben Kép forrása: futuristarchitecture.com

A plüssök általában csak halmozódnak a szobában, és nem feltétlenül férnek el egy-egy polcon, ahol ráadásul villámgyorsan porosodnak. Mi lenne, ha jelképesen állatkertbe tennétek őket?

Egy ajtó nélküli komód, de akár egy oldalára fordított faláda is megfelel erre a célra.

A rácsok ezúttal legyenek rugalmasak, hiszen a gyermek csak így tudja kivenni azokat a darabokat, amikkel éppen játszani szeretne. Az elkészítése során nincs is más dolgod, mint alul és felül rögzíteni, megfeszíteni a gumit, majd a helyükre tenni a játékokat.

Tipp: A gyerekszobát feldobja, és jobban beleillik az összképbe egy ilyen bútordarab akkor, ha színes. Fesd le a belső hátlapot ugyanolyan színűre, mint amilyen a gumihuzal!