5 szokatlan megoldás parányi konyhákba, amit te is azonnal akarsz majd

Írta: ,

Óriási konyhákat kényelmes munkaterületté varázsolni is elég komoly kihívás, de egy talpalatnyi helyen megtalálni mindennek a helyét – na ez már tényleg fogós kérdés. Ötleteink segíthetnek, hogy megtervezd az álomkonyhát.

Extra munkafelület Kép forrása: stylecaster.com

1/5 Extra munkafelület

Ez a kihúzható, görgős kis asztalka segítségedre lesz, hogy extra felületet nyerj, ha nem csak egy rántottát, hanem valami komolyabb ételt szeretnél összedobni. Használat után viszont azonnal vissza is tolhatod a szekrény rejtekébe, hogy ne foglaljon felesleges helyet! 

Ha akkor a konyhád, hogy egy kis munkaasztal keresztül is érné az egészet, ez a megoldás akkor is kompromisszumot jelenthet, hiszen munkaterületed is lesz, mégsem kell oldalasan sasszézva közlekedned a konyha egyik végéből a másikba.

Használd ki a levegő terét is! Kép forrása: etsy.com, APT8ecodesign

2/5 Használd ki a levegő terét is!

Egy kis konyhában a legapróbb polcocska is értékes tárolófelülettel bír, de ne csak az egyik oldalát használd!

A legegyszerűbb megoldás ennek a polcnak az elkészítéséhez, ha az üvegek tetejét felszögezed a polc aljára, majd ebbe csavarod bele az üvegeket.

Ha könnyebben le- és felhelyezhető tartályokat szeretnél, akkor használj mágnest, de ekkor ügyelj arra, hogy elég erősek legyen ahhoz, hogy például a liszttel teli üvegek súlyát is elbírja.

Mutasd azokat az edényeket! Kép forrása: countryliving.com

3/5 Mutasd azokat az edényeket!

Te is azok közé tartozol, akik nem tudnak ellenállni a szépen megmunkált, rézből készült, vagy éppen színes lábasoknak? Ha már komolyabb összeget adtál ki értük, akkor ne rejtsd őket a szekrény mélyére, már csak azért se, mert rengeteg értékes helyet foglalnak el.

Tedd őket inkább a szekrény oldalára, ahol általában sok a kihasználatlan felület – mivel ezeket az edényeket valószínűleg nem is használod minden nap, nem is kell, hogy a kezed ügyében legyenek, de itt azért elérni is könnyebb őket, mint mondjuk kis sámliról nyújtózkodva a szekrény tetejéig.

Nyitott polcok Kép forrása: thisoldhouse.com

4/5 Nyitott polcok

Ha a konyhád kicsi, nyilván minden falfelületre szekrény jut, hiszen nem sok helyed van a tárolásra. A sok, nehéz, zárt szekrénytől azonban a konyha még zsúfoltabbnak, nyomasztóbbnak tűnhet.

Erre megoldás, ha néhány helyen nyitott polcokat használsz, amikre a gyakran használt, vagy mutatósabb konyhai eszközöket helyezed. Ezzel nem csak levegősebb lesz az egész helyiség, de kicsit játékosabb is a konyha elrendezése.

Nyisd egybe! Kép forrása: homedit.com

5/5 Nyisd egybe!

Ha tényleg pici a konyhád, viszont műszakilag kivitelezhető, akkor érdemes lehet megfontolni, hogy egybenyisd a nappalival.

Ez számos megoldást és extra tárolófelületet rejt magában, ráadásul, ha pultot alakítasz ki, az akár munkafelületként, de étkezőként is szolgálhat, így egy csapással több legyet is üthetsz.