5 régi konyhai eszköz, ami új szerepbe került

Írta: ,

Mindenki konyhájában akad olyasmi, amit nem igazán használ, még sincs szíve kidobni, mert szép, mert régi, vagy mert a nagyié volt. Hoztunk néhány kreatív ötletet, melyek segítségével ezek a kedves konyhai kiegészítők nem csak porfogók lesznek többé!

Tésztaszűrőből hangulatvilágítás Kép forrása: lacasadelleidee.net

1/5 Tésztaszűrőből hangulatvilágítás

Ha legközelebb a nagyidnál jársz, kérdezd meg tőle, nincs-e pár fölösleges tésztaszűrője, mert hangulatvilágítást akarsz varázsolni a konyhádba. Igen, kicsit biztos furcsán fog rád nézni...

Akár már 3 darabból is aranyos dekorációt készíthetsz: az izzókat rögzítsd a falra, a szűrőket pedig egy-két kis méretű szögre akaszd fel – így könnyen leemelheted őket, ha esetleg izzót kell cserélni.

Ha több tésztaszűrőd is van, akkor akár egy egész falat is csillagfénybe boríthatsz így.

Kanálkákból fogas Kép forrása: crnobelo.com

2/5 Kanálkákból fogas

Szinte mindenkinek van olyan étkészlete, amit már nem használ, de sajnálja csak úgy kidobni.

Butaság is lenne, mert ha meghajlítod a kanalakat (nincs kanál, Neo!), és kilapítod a fejüket, akkor egyedi fogast készíthetsz belőlük.

A kanalakra akár gravíroztathatsz is, de egy szög és egy kalapács segítségével te beleütheted a családtagok neveit.

Merőkanálból gyertyatartó Kép forrása: veobook.com

3/5 Merőkanálból gyertyatartó

Manapság nagyon népszerűek a műanyag vagy szilikon merőkanalak, de ha neked maradt még néhány fém változat is, akkor ilyen kedves gyertyatartókat készíthetsz belőlük például a fürdőszobába. 

Arra persze ügyelj, hogy gondosan hajlítsd meg a végüket, és a mécsesek stabilan álljanak a mélyedésekben, hiszen amikor nyílt lángról van szó, nem csak a dekoráció, a biztonság is fontos.

Mini sziklakert Kép forrása: crnobelo.com

4/5 Mini sziklakert

Nagyon egyszerűen elkészítheted ezt az aranyos dekorációt: vájj lyukat a parafadugókba, rögzítsd őket a falra vagy egy táblára, és ültess beléjük sziklakerti növényeket.

A pozsgás növények nem igényelnek különösebb figyelmet, de ha mégsem bízol a kertészeti ismereteidben, nyugodtan használhatsz akár művirágokat is.

Kanál csillár Kép forrása: diazmag.com

5/5 Kanál csillár

A kanalakból nem csak ruhafogast, de ilyen szuper csillárt is készíthetsz. 

Kicsit hajlítsd meg a nyelüket, és egy drót segítségével fogd egy össze őket.

A kanalak feje szép virágformát alkot, és fényes felületük megsokszorozza az apró izzó fényét, így különösen hangulatos világítást hozhatsz létre.