5 ötletes megoldás aprócska konyhákba

Zabolai Margit
Írta: ,

Ha a konyhádban éppen csak annyi hely van, hogy meg tudsz fordulni a saját tengelyed körül, mégis szeretnéd jó hangulatban sütögetni a reggeli rántottádat, akkor az alábbi tippek segíthetnek, hogy egy élhetőbb és kedvesebb helyiséget rendezz be.

Nyisd ki a szemed – és a polcokat

Persze, mindenkinek van a kohyájában olyan szekrény, ami az évente egyszer használt edényeket, meg a sehova nem besorolható konyhai eszközök garmadáját rejti.

Ezeket jobb elrejteni egy alsó polcon, de miért ne mutatnád meg a szép poharaidat, vagy a tányérokat?


Nincs hely? 6 hasznos tárolási megoldás a konyhádba


Az ajtók leszerelésével a konyha sokkal tágasabbnak, levegősebbnek hat, ráadásul egy kis modern sikk is kerül az összképbe – ha pedig mégsem tetszik az eredmény, az ajtókat bármikor visszaakaszthatod.

Az is izgalmas megoldás, ha egy ajtót meghagysz, és valamilyen dekormatricával díszíted.

Hozz egy kis színt!

Az erős színek használata, pláne nagy felületen, például egy rikító konyhabútor formájában, nem feltétlenül a legjobb döntés egy aprócsak konyhában.

A konyhapult mögötti falra azonban bátran használhatsz valamilyen karakteresebb árnyalatot is.

Nem is kell ehhez feltétlenül lecserélni a csempét, ma már kaphatóak olyan fali panelek, amilyen könnyedén felszerelhetsz.

A tükörfényes felület tágasabbnak mutatja a konyhát, és bár kissé kényes, a takartása sem annyira nehéz, mint elsőre gondolnád, a sima felületen ugyanis kevésbé tapadnak meg a szenyneződések.