5 ötletes konyhai dekoráció, amit fillérekből elkészíthetsz

Írta: ,

Ha jó a hangulat, finomabb lesz az étel, és jobban is esik – ezért is olyan fontos, hogy a konyhád jól mutasson! Az alábbi dekorációkkal pedig akkor is feldobhatod ezt a helyiséget, ha éppen nincs túl sok fölösleges pénzed a projektre.

Fűszerezd meg! Kép forrása: GneissSpice, Etsy.com

1/5 Fűszerezd meg!

Van néhány aprócska dzsemes üvegcséd, és sajnálod kidobni őket? Ne is tedd!

Csak töltsd meg őket a kedvenc, tarka fűszereiddel, és fúrj a konyhafalra egy kis mágneses táblát!

Szinte semmibe nem kerül, mégis nagyon jópofa és mutatós ez a dekoráció, ami még praktikus is, hiszen nem foglal fölösleges helyet.

Ha aprócska a konyhád, és olyan díszt keresel, aminek funkciója is van, akkor a kaptár formájú, színes fűszertartó nyerő választás lesz.

Vintage kenyértartó Kép forrása: EightySix56, Etsy.com

2/5 Vintage kenyértartó

Csak némi festék, egy darab smirgli és fehér filctoll kell ahhoz, hogy feldobd az unalmas kenyértartót, ami így már a konyha egyik legizgalmasabb kiegészítője lehet.

Arra természetesen ügyelj, hogy olyan festéket használj, ami az élelmiszer tárolására használt dobozon sem okoz problémát, és mindenképpen hagyd alaposan kiszellőzni a tárolót, mielőtt ismét kenyeret teszel bele.

Először a festéket vidd fel, aztán következhet a felirat a filccel.

Majd ha minden teljesen megszáradt, a smirglivel dörzsölve pár perc alatt rusztikus hatást kölcsönözhetsz a kész tárolónak. 

Hangulatos mécsesek Kép forrása: TheKitchn.com

3/5 Hangulatos mécsesek

Egy konyhában különösen fontos szerep jut a világításnak: míg a konyhapult fölött határozott, fehér fényre van szükséged, addig az étkezőasztalnál hangulatosabb a tompított fény, például egy gyertya lángja.

Ha szereted a kicsit bolondos, szokatlan megoldásokat, akkor lógass fel néhány olcsó habverőt, és ezek közepébe helyezd a mécseseket.

Arra persze ügyelj, hogy olyan habverőt válassz, aminek nem műanyag a nyele, és a gyertyák elfújásakor is légy óvatos, mert a fém könnyen felforrósodik!

Mindig friss! Kép forrása: BuzzFeed.com

4/5 Mindig friss!

Nincs is jobb, mint mikor a frissen sült pizzára (van bármilyen gőzölgő, olasz tésztára) illatos bazsalikom és oregánó kerülhet.

Ezeket a fűszernövényeket a legkisebb konyhában is eltarthatod, hiszen igazán nem foglalnak sok helyet, és egy kevés maradék fa, néhány befőttes üveg és egy kréta segítségével csinos díszt is készíthetsz belőlük.

Így ráadásul még az ablakpárkány értékes felületét sem foglalják el, arról nem is beszélve, hogy nem veri le, vagy rágja meg őket a macsek – ami nem utolsó szempont, ha négylábú lakótársad van!

5/5 Mi legyen a dugókkal?

A borosüvegek dugóiból sokféle divatos dekorációt lehet készíteni, nekünk most éppen ez az egyik kedvencünk.

A felül nyitott, üveg ajtajú képet akár egy régi vitrinből, fürdőszobai faliszekrényből is elkészítheted.

A felirathoz pedig használhatsz üvegfilcet, vagy tetszés szerint akár matricát is ragaszthatsz rá!

Az esti borozgatások vagy a baráti összejövetelek után már csak be kell dobnod az elfogyasztott borok dugóit – kényelmes és mutatós megoldás!