5 légtisztító növény a lakásodba, ami nem csak szép, de hasznos is

Stumpf Bea
Írta: ,

A most következő növényeket nem csak a szépségük miatt érdemes beszerezned, hanem azért is, mert hatékonyan semlegesítik a levegő káros összetevőit, ezzel javítva a levegő minőségét. Ráadásul még különleges igényeik sincsenek!

Szobai futóka (Scindapsus) Kép forrása: fleurmagazine.fr

Nem vagy egy óriási kertész? Akkor ezt a növényt imádni fogod, hiszen minimális gondozással a sötétebb, árnyékosabb helyeken is megél, ezért akár irodába vagy dolgozószobába is tökéletes.

Ha esetleg egy ismerősödnek már van futókája, akkor egy hajtással könnyen szaporíthatod is. Segítségével könnyen megszabadulhatsz a levegőben lévő benzoltól, szénmonoxidtól és formaldehidtől, ami a régi bútorokból, szőnyegekből, cigarettafüstből áradhat.

Vitorlavirág (Spathiphyllum) Kép forrása: officedesfleurs.fr

A békeliliomként is ismert vitorlavirág a szobai futókához hasonlóan igénytelen növény, ami szívesen van árnyékos helyeken. A NASA szerint ráadásul a leghatékonyabb légtisztító növény, hiszen szuper ellenszere a benzolnak és benzolszármazékoknak, valamint a formaldehidnek és a trikolór-etilénnek.

A benzol nagy mennyiségben aluszékonyságot és idegességet okoz, gyakran használják bútorok polírozására, de a műanyagban és esetleg festékekben is előfordulhat, így dolgozószobába vagy a közösségi helyiségekbe épp szuper választás lesz ez a növény.