5 látványos dekoráció, ha talpalatnyi a fürdőszobád

Írta: ,

A fürdőszoba az a helyiség, ahol feltöltődhetsz egy forró fürdővel, vagy felfrissülhetsz egy hűsítő zuhannyal. Ha van hely, akkor a berendezése sem okoz gondot, de ha talpalatnyi területtel kell gazdálkodni, sokan örülnek, hogy a szükséges szanitereket sikerül bezsúfolni. Pedig a díszítésről így sem kell lemondanod. Az alábbi tippek aprócska fürdőkben is működnek.

Keretet a tükörnek

1/5 Keretet a tükörnek

Hogy egy nagyméretű tükör hogy fel tudja dobni a fürdőszobát, és mennyire tágítja a teret, talán fölösleges is mondanunk.

De nem kell ennyivel beérned: fess a falra a fürdőszoba színeivel harmonizáló keretet a tükör köré, ezzel kimozdítva kicsit a saját közegéből, összeolvasztva a fürdőszobával.

Egy vidám, élénk árnyalatú keret színes és jópofa folt lehet a fürdő hidegségében, ha pedig tényleg apró térrel kell gazdálkodnod, itt spórolhatsz is, hiszen úgy kapsz központi dekorációt, hogy nem kell emiatt értékes tároló felületeket elvenned.

Nyisd ki a fiókokat!

2/5 Nyisd ki a fiókokat!

Egy okos fürdőszobai tároló rendszer elkél az ilyen apró terekbe, de az ajtók nyitogatásával csak a baj van: rányílik a zuhanykabinra, vagy az ajtóra, esetleg ha az ajtó is nyitva van, akkor már te nem férsz be a fürdőszobába.

Megoldás lehet, ha az ajtókat egyszerűen leszereled, a tároló belsejét is lefested, és hagyod, hogy a fürdőszobai piperéid szépen érvényesüljenek.

Ha a fürdőben hideg, tiszta színek vannak, a tárolóban pedig elhelyezel néhány tarka foltot, az a nélkül dobja fel az aprócska fürdőszobát, hogy túlságosan csiri-csáré, vagy tolakodó lenne az összhatás.

Egy különleges tárgy

3/5 Egy különleges tárgy

Az egész fürdőt felújítani nem kis befektetés, de néha az is elég, ha egyetlen berendezési tárgyat cserélsz le.

Egy dizájn mosdókagyló, vagy egy különleges csaptelep azonnal megragadja a figyelmet.

Antik zuhanyrózsát bolhapiacon is találhatsz, de a nagyobb barkács áruházakban is kapni utánzatokat

. Nem kell, hogy az egész fürdő ilyen stílusban legyen berendezve, a letisztult, vagy éppen bohókás és modern stílusba is remekül illik egy ilyen zuhany, éppen azzal, hogy rögtön kitűnik a környezetéből, és a karaktere még érdekesebb lesz.

Válaszd meg a zuhanyfüggönyt!

4/5 Válaszd meg a zuhanyfüggönyt!

A zuhanyfüggöny egy kis fürdőszobában különös jelentőséggel bír, hiszen ez uralhatja az egész teret.

Ha szeretnéd, hogy a fürdő kicsit tágasabbnak tűnjön, válassz világos alapszínt, amin szintén világos minta van, a mintát pedig máshol, akár a falon végigfuttatva is megjelenítheted.

Próbálj tiszta, visszafogott színeket használni, mert ettől is nagyobbnak tűnik a tér, és a sötétebb vagy élénkebb színek iránti lelkesedésedet csak ezeken a kiegészítőkön mutasd meg.

Egy igazán klassz zuhanyfüggöny a fürdő egész stílusát meghatározhatja, ha az elemei máshol is visszaköszönnek majd.

Le a csempével!

5/5 Le a csempével!

Ki mondta, hogy a fürdőszobát padlótól plafonig kell csempézni?

A kád vagy zuhany mellett persze elkél a csempe, de ahol nem muszáj, ott sokkal jobban mutat a festék.

Ma már készülnek speciálisan a fürdőszobai, párás környezetre kifejlesztett festékek, ezekből pedig sokféle árnyalat elérhető.

Izgalmas megoldás a festett fa fali burkolat is, ami a csempével szemben melegebbé teszi a helyiséget.

Ha a falakat színesre fested, hagyd a plafont fehéren, mert ez nyitottabbnak mutatja a teret, tágasabbnak, levegősebbnek érezteti a fürdőszobát.