5 lakberendezési trükk, amitől hűvösebbnek tűnik az otthonod

Írta: ,

Van, amikor már csak a légkondi segít – de azért akad néhány lakberendezési trükk is, amivel kicsit hűvösebb érzetet teremthetsz az otthonodban, hogy könnyebb legyen elviselni a kánikulát. Csökkentsd a hőérzeted az alábbi tippekkel!

Könnyű textíliák Kép forrása: decoratedlife.com

1/5 Könnyű textíliák

Míg a direkt napfényt vastag függönyökkel tudod leginkább kizárni, a látvány miatt érdemes néhány könnyebb textíliát is fölszerelni, mert levegősebbnek érzed majd tőlük a szobát.

Ha megoldható, akkor érdemes a szőnyeget is felkapni a padlóról. Minél kevesebb a vastag, puha textília körülötted, annál szellősebbnek érzed a helyiséget. A könnyű, lenge anyagok között úgy fogod érezni, hogy még levegőt venni is könnyebb!

Zöld növények Kép forrása: curateanddisplay.co.uk

2/5 Zöld növények

A zöld növények közelében szintén úgy érezheted, hogy kicsit elviselhetőbb a hőség.


5 légtisztító növény a lakásodba, ami nem csak szép, de hasznos is


A friss zöld szín látványa téged is felélénkít, és kevésbé érzed olyan nehéznek a levegőt, ráadásul a folyamatos öntözéssel a szoba páratartalmán is javíthatsz, ami szintén segít abban, hogy ne a saját levedben főj meg, hanem tudj kicsit ejtőzni a kanapén üldögélve, a növényeid hűsében.

 

3/5 Hideg színek

Ahogyan a hideg évszakokban érdemesebb meleg, narancsos színekkel dekorálni, úgy nyáron érdemes a színpaletta másik vége felé kacsintgatni.

Persze, nem kell évszakonként átfesteni a lakást, de ha áthúzod a huzatot a díszpárnákon, vagy veszel egy új ágytakarót, máris megváltoztathatod a szoba összhatását, és akár több fokkal is hűvösebbnek érezheted a levegőt, ha hideg színekkel veszed körül magadat.

A vízkékkel, a friss zölddel és a fehérrel nem lehet mellélőni!

4/5 Minden, ami víz

Ha teheted, dekorációs elemként helyezz el több ponton is vizet a lakásban: nem csak abban segít, hogy párásan tartsd a levegőt, de már a látványa is finom, hűvös érzetet kelt, így kicsit könnyebb mellette elviselni a kánikulát.

A víz megjelenhet úszó díszekkel asztali dekoráció formájában, de vágott virágot is tarthatsz benne, sőt akár egy nagy üvegkancsóban a konyhapulton is tarthatod, így legalább az is eszedbe jut, hogy pótolnod kell a folyadékot.

Illatok Kép forrása: edibleperspective.com

5/5 Illatok

A szoba levegője is hűvösebbnek tűnik, ha nem nehezül el, hanem friss és üde marad.


Ezt már olvastad? Az otthon illata – kreáld meg a lakásod parfümjét!


Ebben segíthetnek a különféle illatok is, de a mesterséges szagosítók helyett érdemes természetes módszereket alkalmazni: néhány szelet szárított citrusféle, vagy egy darab textilre csöpögtetett illóolaj csodát tud tenni a lakással, és úgy fogod érezni, mintha egy árnyas trópusi esőerdőbe léptél volna be.