5 különleges DIY csillár, ha az egyedi dekorációk híve vagy

Írta: ,

Unod már a szobád, vagy a konyhába szeretnél némi változtatást becsempészni? Ahogy rövidülnek az esték, úgy egyre nagyobb fókusz helyeződik a csillárokra, lámpákra az otthonokban, és lecserélésükkel gyorsan új arcot varázsolhatunk az egyes helyiségeknek. Csillárt venni ugyan nem olcsó mulatság, de néhány egyszerű dologból házilag is elkészítheted a sajátodat, méghozzá fillérekből!

A legédesebb Kép forrása: foododdity.com

1/5 A legédesebb

Ki ne imádná a gumimamcikat

Ha bőségesen van türelmed és szabadidőd, és persze nem sajnálod erre „áldozni” a kedvenc gumicukrodat, elkészítheted ezt a csodás csillárt magad is.

A legegyszerűbb, ha csinálsz egy kisebb drótkarikát – ez lesz majd a csillárod alapja – és erre kezded el fellógatni a macikat.

Egy zsákvarrótű segítségével fűzd fel damilokra a gumicukrokat, és a különböző hosszúságokkal játszadozva készítsd el a végső formáját a csillárodnak.

Szerintünk megéri a sok munka a végeredményért!

Steampunk csodalámpa Kép forrása: inkedweddings.com

2/5 Steampunk csodalámpa

Ha szereted a Mechanikus narancs című filmet, vagy egyszerűen csak imádod a viktoriánus Angliát, akkor ez az igazi neked való lámpa!

Nem is kell hozzá más, csak egy régi kalap vagy cilinder, amit ráfűzöl az égőtest vezetékére, a foglalat fölé.

Csinálhatsz akár több hasonló csillárt is, minden esetben nagyon jól fog kinézni, és a legegyszerűbb szobát is feldobja majd.

Bicikli alkatrészekből Kép forrása: thisiscolossal.com

3/5 Bicikli alkatrészekből

A következő technikával csodálatos csipkemintát varázsolhatsz a falra, ami igazán egyedi hangulatot kölcsönözhet a hálószobádnak.

Ehhez nem lesz másra szükséged, mint egy drótvázra, amelyre rögzíteni fogod a különböző méretű és formájú fogaskerekeket.

Ha nem szeretnél a ragasztóval bajlódni, kérd egy barkácsolni szerető férfiismerősöd segítségét a forrasztáshoz.

Nagyon jól mutat a sárgás fényű izzóval is ez a csillár, de megéri beruháznod néhány színes villanykörtére, hogy még egyedibb legyen a végeredmény.

4/5 A konyha új dísze

Hihetetlenül látványos konyhai csillárt tudsz készíteni a pult fölé, és ehhez csak néhány sajtreszelőt és egy vastagabb fadeszkát kell beszerezned.

Ha csak egy csillárt szeretnél készíteni, annak magadtól is nekiállhatsz, de ha a képhez hasonló hármas elosztásban gondolkodsz, mindenképpen kérd villanyszerelő segítségét a beszereléshez.

Legyen bármilyen hideg és sötét is odakint, ez a lámpa garantáltan meleg és vidám hangulatot teremt majd a konyhádban!

Kristályok helyett Kép forrása: inhabitat.com

5/5 Kristályok helyett

A régi, kristályokkal dekorált csillár a legtöbbek szerint kissé ódivatú kinézetet kölcsönöz a nappalinak, de az újrahasznosítási hullámot meglovagolva igazán trendi szobadekorációt alkothatsz.

Ehhez vágd le sok-sok műanyag flakon alját, melyeket damilok segítségével fűzz fel egy fémkarikára.

Ezután kapcsold össze őket úgy, hogy a képen látható lelógó füzéreket kapj. A hossza csak tőled függ!