5 különleges díszfa, ami mindenkit ámulatba ejt

Szabó Erzsébet
Írta: ,
5 különleges díszfa, ami mindenkit ámulatba ejt

Kép forrása: esveld.nl

A leghasznosabb fák közé kétségtelenül a gyümölcsfák tartoznak, ám ezek gondozása nem feltétlenül egyszerű – sokan emiatt inkább gyümölcsbokrokat választanak otthonra. Azonban nem kell lemondani a fákról akkor sem, ha nem rendelkezel túl nagy szakértelemmel – az alábbi díszfák mindenkit ámulatba ejtenek majd!

Ecetfa Kép forrása: botanichka.ru

Az ecetfa könnyen terjed, ezért érdemes olyan helyre ültetni, ahol erre nincs túl sok lehetősége (pl. garázsfeljáró mellé).

Gyors szaporodása jól mutatja, hogy nem egy kifejezetten nehezen gondozható díszfáról beszélünk, ám mindezek ellenére az ecetfa esetében garantáltan számolhatsz a csodás látvánnyal. Jól tűri a szárazságot, a kánikulát, és nem kényes a talajra sem.

Összetett levélzete ősszel csodaszép narancsos-pirosas árnyalatra vált, a nyár derekán pedig mély bordó termései díszítik a zöld lombot.

Sokan nem tudják, de az ecetfa terméséből különleges limonádé is készülhet, így nem csak gyönyörű, általában 3-5 méter magasra növő fát kapunk általa, hanem egy új, izgalmas ízt is a konyhába.

 

Csüngő borsófa Kép forrása: greenvaluenursery.com

Az elmúlt években indult hódító körútjára hazánkban is a csüngő borsófa, köszönhetően különleges és egészen egyedi küllemének. Ahogy a neve is mutatja, a borsófa ágai lefelé hajlanak.

Levelei párosan szárnyaltak és élénk zöldek, amiket még jobban kiemel a májusban megjelenő, sárga, borsóra hasonlító virágzat.

A csöngő borsófa már nem olyan igénytelen, mint az ecetfa, de azért még mindig nem túl bonyolult a gondozása. Arra kell ügyelni, hogy meszes és laza talajt igényel, és nem szívesen fejlődik más növények közvetlen közelében.

Egyébként jól tűri a szárazságot, és az igazító metszésen felül nem igazán kell törődni vele.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!