5 kreatív megoldás a nyaralás emlékeinek megőrzésére

Szendrey Adrienn
Írta: ,

Az okostelefonok és a digitális fényképezők korában már kevesen hívatjuk elő a nyaraláson készült fotóinkat. Sokan a készen vásárolt hűtőmágnesekkel és képeslapokkal próbálják megőrizni a vakáció szellemét, pedig ennél sokkal ötletesebb és szebb megoldások is léteznek, melyeket bárki elkészíthet, még kevés kézügyességgel is. A saját lakásod dekorálása mellett pedig ajándékba is jobb ilyeneket adni, mint a tipikus turista-csecsebecséket!

Memory Jar néven váltak népszerűvé azok a befőttes üvegek, amelyeket a legváltozatosabb emlékekkel, üzenetekkel, fotókkal, apró tárgyakkal, csecsebecsékkel töltenek meg.

A nyaralás emlékeiből is készíthetsz hasonló dekorációt, amelyhez nem is lesz másra szükséged, csak egy nagyobb, szép befőttes üvegre, a tengerparton gyűjtött homokra, kagylókra, kavicsokra, és néhány jól sikerült fotóra.

A képeket akár körbe is vághatod, és berendezheted az üveget egy kicsinyített strandnak, ahol szeretteiddel még mindig boldogan vakációztok. Kívülről dekorálhatod szalagokkal, gyöngyökkel, kagylókkal, levelekkel – az egésznek csak a kreativitásod szabhat határt!

Bekeretezve Kép forrása: etsy.com

A Memory Jarhoz hasonlóan egy vastagabb, üveges képkeretbe is be tudod zárni a strandon gyűjtött dolgokat, a háttérben néhány fotóval.

A kép hátulját akár egy térképrészlet is alkothatja, melyen be tudod jelölni a nyaralás helyét, így mindenki láthatja, hol sikerült gyűjteni a képbe zárt kollekciódat.

Apró képekkel, a keretre ragasztott vagy festett mintákkal kívülről is dekorálhatod a képedet, amely tökéletes ajándék ötlet is lehet az úton vásárolt bögre vagy kulcstartó helyett.