5 kreatív megoldás a nyaralás emlékeinek megőrzésére

Írta: ,

Az okostelefonok és a digitális fényképezők korában már kevesen hívatjuk elő a nyaraláson készült fotóinkat. Sokan a készen vásárolt hűtőmágnesekkel és képeslapokkal próbálják megőrizni a vakáció szellemét, pedig ennél sokkal ötletesebb és szebb megoldások is léteznek, melyeket bárki elkészíthet, még kevés kézügyességgel is. A saját lakásod dekorálása mellett pedig ajándékba is jobb ilyeneket adni, mint a tipikus turista-csecsebecséket!

1/5 Üvegbe zárva

Memory Jar néven váltak népszerűvé azok a befőttes üvegek, amelyeket a legváltozatosabb emlékekkel, üzenetekkel, fotókkal, apró tárgyakkal, csecsebecsékkel töltenek meg.

A nyaralás emlékeiből is készíthetsz hasonló dekorációt, amelyhez nem is lesz másra szükséged, csak egy nagyobb, szép befőttes üvegre, a tengerparton gyűjtött homokra, kagylókra, kavicsokra, és néhány jól sikerült fotóra.

A képeket akár körbe is vághatod, és berendezheted az üveget egy kicsinyített strandnak, ahol szeretteiddel még mindig boldogan vakációztok. Kívülről dekorálhatod szalagokkal, gyöngyökkel, kagylókkal, levelekkel – az egésznek csak a kreativitásod szabhat határt!

Bekeretezve Kép forrása: etsy.com

2/5 Bekeretezve

A Memory Jarhoz hasonlóan egy vastagabb, üveges képkeretbe is be tudod zárni a strandon gyűjtött dolgokat, a háttérben néhány fotóval.

A kép hátulját akár egy térképrészlet is alkothatja, melyen be tudod jelölni a nyaralás helyét, így mindenki láthatja, hol sikerült gyűjteni a képbe zárt kollekciódat.

Apró képekkel, a keretre ragasztott vagy festett mintákkal kívülről is dekorálhatod a képedet, amely tökéletes ajándék ötlet is lehet az úton vásárolt bögre vagy kulcstartó helyett.

Utazási napló Kép forrása: freepeople.com

3/5 Utazási napló

Több emléket tudsz megőrizni az utókornak, ha fotóalbum helyett utazási naplóba rendezed el a képeidet.

Ebben a könyvben a fotók mellett rövid jegyzetek is helyet kaphatnak, és beleragaszthatsz bármit, amihez egy jó sztori kötődik. Ilyen lehet például az út során kóstolt érdekes édesség csomagolása, vagy egy préselt virág, amiért szinte hegyet kellett másznod.

Az utazási naplóban elférnek a belépőjegyek, vagy a hajókiránduláson kapott menetrend is, a saját fotók mellé pedig képeslapokat, térképrészleteket, újságkivágásokat is nyugodtan ragasztgathatsz.

Poros emlék Kép forrása: houseofwentworth.com

4/5 Poros emlék

Ha nagy világjáró vagy, akár egész gyűjteményt is készíthetsz az utazásaid során bejárt strandokból.

Elég, ha minden nyaralásból hazahozol egy kisebb adag tengerparti homokot, majd ezeket szépen sorban egymásra töltöd egy magas üvegben.

A színes homokkal töltött üveg nagyon mutatós dekoráció, melynek falát felcímkézheted a gyűjtés helyével és idejével is. Egy-egy baráti összejövetelen garantáltan lesz olyan, aki érdeklődni fog az üveg iránt, így mindig lesz alkalmad felidézni a szép emlékeket.

Egyedi térkép Kép forrása: rotkehlchens.blogspot.hu

5/5 Egyedi térkép

Nem egészen emlékőrző funkcióval bír, de ha már több helyet bejártál, érdemes beszerezned egy világtérképet, amelyen jelölheted eddigi kalandjaidat.

Természetesen a gombostűzés sem egy rossz megoldás, de ennél egy kicsivel látványosabb lesz a térképed, ha minden tűre kötözöl egy kis cédulát is, amire ragasztasz egy képet az úti célról, a túloldalára pedig egy-egy szót, rövid mondatot írsz a helyről, ami először az eszedbe jut róla.