5 környezettudatos ötlet az otthonodba

Stumpf Bea
Írta: ,
5 környezettudatos ötlet az otthonodba

Mindenhol azt hallod, hogy milyen fontos a környezettudatos életmód, de nem tudod hogyan vágj bele? Hidd el, nem csak nagyban lehet próbálkozni, hogy élhetőbb legyen a környezetünk, egyéni szinten te is sokat tehetsz azért, hogy óvd a környezeted. Íme néhány egyszerű tipp, amivel zöldebb lehetsz a mindennapokban.

Egy kis zöld Kép forrása: thethingswellmake.com

Nem csak a hangulatod lesz jobb, ha beszerzel néhány élő növényt a lakásodba, de egyrészt a levegő is tisztább lesz a lakásodban, másrészt dekorációnak is szuper egy-egy növény.

Ha sokat főzöl, akkor a konyhában nagy hasznát veheted néhány fűszernövénynek, a fürdőszobába tehetsz aloe verát vagy bambuszt, a többi helyiségbe pedig légtisztító dracénát, pálmát vagy vitorlavirágot vegyél!

Természetes illatok Kép forrása: diyncrafts.com

Miért költenél drága és mű légfrissítő termékekre, amikor szuper illatokat készíthetsz akár saját kezűleg is.

Így nem csak olcsóbban jössz majd ki, de sokkal izgalmasabb a saját ízlésed szerint elkészített illatokkal permetezni a lakást, amit akár szezononként váltogathatsz.

Tipp: Szerezz be egy fúvókás üveget, keverj össze kb. 1 dl vizet egy kanál vanília aromával és néhány csepp természetes illóolajjal. Ha már kipróbáltál néhányat, akkor kísérletezhetsz izgalmas illatkombinációkkal is! Másik szuper módszer, ha egy üvegedénybe sót öntesz, és abba teszel néhány csepp illóolajat, hiszen ez szuperül tartja majd az illatokat!

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató