5 húsvéti játék az egész családnak

Stumpf Bea
Írta: ,
5 húsvéti játék az egész családnak

Kép forrása: bloglovin.com

Rohamosan közeleg a húsvét és a nagy családi összejövetelek ideje. Ilyenkor összegyűlik a család, egy helyen van mindenki, azaz indulhatnak a szuper játékok! Ha gyerek van a háznál, akkor nem telhet el a húsvéti hosszúhétvége valamilyen játékos program nélkül, azaz jobb, ha már most előre tervezel egy kicsit és megszervezel néhány családi játékot, amivel nem csak szuperül elüthetitek az időt, de a gyerekeket is kreatívan lefoglalhatjátok. Lássuk a legjobbakat!

Családi bowling Kép forrása: goodhousekeeping.com

Ha van kert vagy valamilyen szabad terület, ahol tudtok játszani, akkor mindenképp érdemes kipróbálni a családi bowlingot.

Nem kell hozzá más, mint nagyjából egyforma méretű konzervek, amiknek a tetejét levágjátok, lefújjátok különböző színes festékekkel, majd ha van, akkor bowling golyókkal, ha nincs, akkor pedig labdákkal csapatokban versenyeztek, hogy ki tud többet eldönteni.

Ez a játék nem csak azért jó, mert egyszerű, de azért is érdemes kipróbálni, mert a kicsiktől a nagyokig az egész család egyszerre részt vehet benne.

Tojásvadászat egy kis extrával Kép forrása: goodhousekeeping.com

Ha eddig is szerveztetek tojás-vagy édességvadászatot a kertben vagy a közeli parkban a gyerekeknek, akkor ideje egy kicsit megbolondítani a játékot.

Ha ez eddig nem volt a porondon, akkor pedig miért ne kezdhetnétek egy kis extrával?

Az édességek és a hímes tojások mellett rejtsetek el különböző izgalmas feladványokat és apró tippeket is a gyerekeknek, hogy még izgalmasabb és egyedibb legyen a vadászat.

Hidd el, nem csak ők fogják élvezni, de te is, hiszen ettől annyira izgalomba jönnek majd, hogy nem is akarják majd abbahagyni a játékot!

Hogyan csináld?

Az is elég, ha színes papírokat rejtesz el különböző helyeken, amik összekapcsolódnak, de egyszerűen minden zsákmány mellett is lehet valamilyen extra feladat, amit a játék alatt teljesíteni kell!