5 hangulatos kávézósarok, ami egy talpalatnyi helyen is elfér

Írta: ,

Azt mondják, nem érdemes az ünnepnapokra várni, mert az élet nagy részét a hétköznapok adják, így azokat kell kiélvezni. Ha például a reggeli kávédat vagy a délutáni teádat egy ilyen kis sarokban kortyolod el, azzal maximálisan méltó körülményeket teremtesz a hétköznapi örömöknek.

Több funkciós darabok Kép forrása: lostateminor.com

1/5 Több funkciós darabok

Ha csak egy egyszemélyes kávézósarkot szeretnél, sokszor már az is elegendő, ha egyetlen kényelmes fotelt beszerzel.

Ez az egy viszont legyen tényleg stílusos darab, olyasmi, ami meghatározza a sarok karakterét.

A vendégeknek, társaságnak fenntartott kis ülőkék ezekre az alkalmakra tökéletes asztalkaként szolgálhatnak, így nem kell helyet szorítanod egy dohányzóasztalnak, amit egyébként nem használnál ki.

Csak arra ügyelj, hogy a bútorok stílusban passzoljanak egymáshoz.

Ha tényleg csak egy sarkod van Kép forrása: ashleyharperevans.com

2/5 Ha tényleg csak egy sarkod van

Amennyiben tényleg csak egy kávéállomást szeretnél kialakítani a lakásban, és szó szerint csak egy sarkod van erre, akkor a megfelelő szekrénykét kell megtalálnod.

Kávé- vagy tearajongóként biztos neked is sok mutatós bögréd van – ne rejtsd el őket egy zárt szekrény polcain, inkább mutasd meg a büszkeségeidet!

Ha egy ilyen kis állomás előtt állva várod, hogy lefőjön a kávé, máris jobb lesz a kedved.

Egy asztal, egy párna Kép forrása: gouwu.sz.bendibao.com

3/5 Egy asztal, egy párna

Néha ennyi is elég ahhoz, hogy megteremtsd a tökéletes hangulatot és kényelmet, ami a kávéd elfogyasztásához kell.

Ha közel áll hozzád a keleti, indiai stílus, akkor egy ilyen sarok remekül fog illeszkedni az otthonod egy szabad, talpalatnyi területére.

Válassz egyszerű, letisztult, természetes hatású, és főleg alacsony asztalkát, párnának pedig olyat, aminek van egy kis tartása.

Jó, ha a huzat mosható, mert így ha valami rálöttyen, könnyebb lesz kitakarítani. Ez a kis sarok azért is okos megoldás, mert néhány extra párnát bármikor ledobhatsz, ha vendégeid lennének.

Színek bűvöletében Kép forrása: pulpsushi.com

4/5 Színek bűvöletében

Ha már most is van egy kis kávézósarkod, és nem szeretnél új bútorokat beszerezni, akkor jó megoldás lehet az is, ha csak a mostani állapotokat turbózod fel picit, például néhány doboz festékkel.

A gyönyörű, aqua színű szekrényke fölött jól mutat a többször is visszaköszönő sárga, a pasztell színű kiegészítők pedig tompítják a kontrasztot.

Ha szereted a modernbe oltott vintage stílust és a játékos geometriai mintákat, akkor egy kis fantáziával könnyen megalkothatod a saját, hasonló kis kávézósarkodat.

Dekorációhoz vásárolhatsz is néhány képet vagy lenyomatot, de akár magadnak is nyomtathatsz.

Letisztult stílus Kép forrása: bhg.com

5/5 Letisztult stílus

Ha a kifinomultabb, letisztult stílus híve vagy, akkor sem lesz nehéz olyan kávézósarkot kialakítani, ami illik a lakásba.

Egy fehér konyhába például remekül illenek a fém, vagy fém színűre fújt polcok és a fehér porcelán kiegészítők.

Néhány zöld fűszernövénnyel – amiket teakészítéskor akár használhatsz is – megőrizheted ezt a letisztult, egységes hangulatot, mégsem lesz az összhatás túlságosan steril.